De derde wedstrijd uit de Stouwdam competitie werd zaterdag 14 juni  op onze baan in Oldebroek verreden. Negentien eigen leden toonden daar hun kunnen.

stouwdam oldebroek 349_500x333

De prijzen werden door timmerfabriek Olofsen uit Harderwijk beschikbaar gesteld. Eerst werd er een individuele tijdrit verreden. Voor de pupillen 4 tot en met pupillen 2 betekende dit een 100 meter sprint en voor de pupillen 1 tot en met de junioren zou dit 300 meter moeten zijn. Echter vanwege een plaatselijke regenbui en daardoor gladde baan, besloot de jury de twee laatste categorieën ook een 100 meter sprint te laten rijden zodra het rechte stuk weer droog was.

Bij de pupillen 4 meisjes reed Debohra Vinke drie maal bij de beste 3 en stond zodoende op het podium waar ze zilver ontving. In de zelfde leeftijds groep reed Bram van der Heide naar het goud. De populariteit van Bram was goed te horen want hij werd de gehele finishstraat toegejuicht door zijn fans.

De pupillen 3 werd voor Oldebroek vertegenwoordigd door Esther Korenberg bij de meisjes en door Thom van der Heide, Luuk van der Heide en Benjamin Klompmaker bij de jongens. Na de tijdrit mochten deze twee categorieën tegelijk de baan in wat voor prachtige wedstrijden zorgde. Esther liet zien het tempo van de mannen geen probleem te vinden. Ze werd derde in de meisjes categorie. De broertjes Luuk en Thom reden voor het eerst een regionale wedstrijd. Ondanks dit debuut werd tussen de wedstrijden door wel degelijk nagedacht over de tactiek voor de laatste en langste afstand.  “Als die andere jongen op kop rijdt, wordt hij mooi moe en gaan wij er lekker omheen” aldus Luuk. Hun concurrent bleek daar anders over te denken en zodoende eindigde Luuk als tweede en kreeg Thom het brons omgehangen.

stouwdam oldebroek 412_500x333

Merit Westerink reed haar wedstrijd bij de pupillen 2 meisjes. Na een vijfde plaats op de 100 meter tijdrit werd ze achtste en elfde op de latere afstanden. De zware puntenkoers was net iets te lang voor de snelle Merit maar met een gemiddeld achtste plaats gaf ze aan zeer tevreden te zijn.

De pupillen 2 jongens kenden weer twee debutanten namens “d’ Wijhe Ruit” in de personen van Ewout Beijeman en Stephan van Kolthoorn. Ewout Beijeman liet zien het niveau van de regio goed aan te kunnen. Op de tijdrit werd hij vierde maar hoe langer de afstanden hoe meer Ewout in zijn sas is. De laatste afstand reed hij in de laatste ronde bij de rest van de groep vandaan. Helaas verloor hij in de laatste bocht een ogenblik de controle over zijn vermoeide benen waardoor hij heel even rechtop moest komen en hiermee een podium plek verspilde. De vierde plek was zijn debuut-uitslag. Voor Stephan van Kolthoorn waren er andere zorgen, deze jongen is vermoedelijk de enige van de club die over twee paar skeelers beschikt. Stephan reed de avond ervoor nog op zijn nieuwe lage schoenen maar had voor deze Stouwdam-wedstrijd toch nog even zijn oude skeelers geprepareerd. Hier werd hij tiende mee in de daguitslag.

Bij de Pupillen 1 meisjes mochten we Alyne Boerman en Judith Vinke begroeten. Alyne Boerman die tot driemaal toe aan de start van de 300 meter tijdrit moest verschijnen omdat de apparatuur even niet meewerkte, vond zich op deze afstand terug op de tweede plaats. De twee latere afstanden finishte ze als vijfde en zesde waarmee ze gemiddeld net naast het podium eindigde op de vierde plaats. De goedlachse Judith Vinke liet van haar gezicht aflezen hoeveel plezier je aan skeeleren kunt beleven. Deze meid is echt de beste reclame voor de sport, want zelfs als de afstand lang is en er een ogenblik vermoeidheid van haar gezicht is af te lezen, hoeft er maar één aanmoediging geroepen te worden en het stralende gezicht is weer terug. Judith werd vijftiende in haar categorie.

stouwdam oldebroek 289_500x333

Lars Westerink reed zich bij de pupillen 1 jongens naar de zesde plaats door drie afstanden als zesde te finishen, het schoolvoorbeeld van een constante en all-round rijder.

Bij de kadetten dames reden de drie baan-selectie rijdsters Alice Smit, Annelien Stoel en Emma van Egteren. Alice die het hele seizoen al laat zien over een hoog niveau te beschikken reed zich naar het zilver door achtereenvolgens tweede, tweede en derde te worden. Achter haar streed Annelien Stoel zich naar de zesde plaats waarmee ze toonde de stijgende lijn van de afgelopen weken door te zetten. Emma van Egteren die aantoonde de aansluiting met de voorste rijders weer in zicht te hebben reed een sterke eerste twee afstanden. De laatste afstand was ze helaas bij een grote valpartij betrokken wat doorrijden voor haar onmogelijk maakte. Ze werd elfde in het dagklassement.

Kevin Spronk en Herrald Vinke streden samen bij de kadetten jongens. In deze categorie werd een heel hoog algemeen niveau laten zien. Kevin Spronk die zich veelvuldig voorin liet zien en op de laatste afstand zelfs vanaf de start de groep zijn rug toonde reed zich naar het brons van de dag. Herrald Vinke reed drie sterke wedstrijden.Met drie zevende plaatsen per afstand werd dit ook zijn dagklassering.

stouwdam oldebroek 330_500x333

Tamara van der Linde werd vierde bij de junioren dames met een gelijk aantal punten als het brons. Maar doordat de finish van de laatste afstand in dit geval het zwaarste telde stond Tamara net naast het podium.

Ramon Wieberdink stond aan de start bij de junioren mannen maar kwam tijdens de tweede afstand dusdanig hard ten dat finishen er niet van gekomen is. We hopen dat de verwondingen meevallen en hem snel weer op de skeelers terug zien.

De totale uitslagen vind u hier.