Het beloofde vandaag een mooie dag te worden. Iedereen had de zonnebril mee, want de weersverwachtingen waren goed.

Maar toen we in Genemuiden aankwamen bleek de baan nat te zijn en even later kwamen er ook nog eens een serie verdwaalde buitjes overdrijven.

Er werd dus in de regen gestart en we begonnen met de pupillen 4 meisjes met, zoals gewoonlijk, Kyra Kamstra aan de start.

Ze reed een tweede tijd op de honderd meter, maar toen de zon was doorgebroken en de baan opdroogde bleek dat ze nog meer kon dan dat, want met twee eerste plaatsen eindigde ze mooi als eerste!

Kim Bakker liet zien dat ze zich uitstekende kon vinden in de regen, want ze reed bij de pupillen 3 meisjes haar beste afstand op de sprint. Ze werd vierde. Op de tweede afstand kwam ze ten val, waardoor ze twee plaatsen lager reed, maar dat maakte ze weer goed op de derde afstand. Een zesde plek voor Kim.

Bij de pupillen 2 meisjes was Esther Korenberg er deze keer niet bij, maar Sanne Bakker, Marit van Dijk en Deborah Vinke waren wel present. Sanne en Marit reden erg stabiel, waardoor ze een zevende en tiende plek uitkwamen.

Deborah reed ook goed in de regen, want ze haalde de tiende plaats. Met een dertiende en twaalfde plek eindigde op plaats 12.

Ook Marc Post reed net als Sanne en Marit erg stabiel. Het was jammer dat hij het tempo van de twee jongens voor hem net niet bij kon benen. Hij eindigde wel mooi op het podium (plek 3).

Laura van den Brink, Diona Balk en Eloïse Broekhuizen stonden aan de start bij de pupillen 1 meisjes. Ze deden allemaal wat ze moesten doen en dat was overeind blijven en goed rijden.

Een zevende plek voor Laura, een twaalfde plek voor Diona en een dertiende plek voor Eloïse.

Erben Rens, Niek Post en Niek Kamstra lieten zien dat ze in de regen veel beter waren dan hun naarste concurrenten. Ze reden alle drie top 5 (Erben: 1, Niek Post: 2, Niek Kamstra: 5)!

Het doel van Erben en Niek Post was om op het podium te eindigen.

En ook nu weer lukte dat voor Erben. Hij reed mooi naar de eerste plek toe. Voor Niek was het vechten voor z’n plaats, maar wat hem de vorige keren niet lukte, gelukte nu wel! Hij eindigde als derde op het podium.

Niek Kamstra reed voor de eerste keer mee, maar dat zag je niet in de uitslag, want hij reed de zevende plek. Goed gereden!

Wat Merit Westerink de vorige keren ook niet lukte bij de kadetten meisjes, lukte nu wel. Ze reed naar de derde plek! Henrianne van Triest deed het niet veel slechter, want eindigde als vierde.

We waren aangekomen bij de junioren meisjes. Maar liefst vier meiden deden mee.

Alise Smit kon het juist niet goed vinden in de regen. Gelukkig droogde de baan op, waardoor ze als tweede eindigde. Alyne Boerman reed erg stabiel en reed drie eerste plaatsen.

Ook Leoni Klompjan en Judith Vinke reden stabiel. Een vierde en vijfde plek voor hen.

Goed gereden allemaal!

Er waren al zoveel podiumplaatsen voor onze skeelerclub en er kon er misschien nog wel één bij. Ewout Beijeman was er ook dichtbij. Twee vierde en een vijfde plaats waren nét niet genoeg voor het podium. Hij eindige uiteindelijk als vierde.

Ook voor Pieter Beijeman was er een kans op het podium. Hij reed de vijfde plek op de sprint en twee derde plaatsen. Die vijfde plek was erg jammer, want hij eindigde daardoor als vierde.