Skeelerclub Oldebroek heeft afgelopen weekend weer deel genomen aan de 24 uur-race in Biddinghuizen om geld in te zamelen voor het goede doel Kinderen Kankervrij, kortweg KiKa.

Vrijdagmiddag 31 augustus om 15.00 uur klonk het startschot van de race en vertrokken er 4 jeugdteams 2  recreanten teams  en het duoteam Bertus en Annelien Stoel namens d’Wijhetruit.

Niet onbelangrijk is alle voorbereidingen die vooraf zijn verricht. Een speciale commissie binnen de club zetten alle zaken rondom het evenement op orde. Sponsoren worden gezocht om de inschrijf kosten te dekken, om herkenbaar aan de start te staan, om voorzien te worden van eten en drinken.  Een tentenkamp werd donderdagavond al opgezet waar geslapen, gerust, gegeten,  en gasten ontvangen konden worden.  En een ieder werd verzocht zijn/haar beste beentje voor te zetten.

Dit alles resulteerde in een prachtige editie van het jaarlijkse evenement. Rijders die al eerder hebben meegedaan begeleiden de nieuwkomers. Ouders. broers en zussen, partners, opa’s en oma’s en vrienden van de club kwamen supporteren langs de kant van de baan.

Naast de vele rijders en begeleiders deed de zon ook erg haar best, dit gaf de deelnemers energie om ronde na ronde vol te maken.

De Jeugd onder begeleiding van Regina mocht een cheque overhandigen van € 5.333,80 welke door de jeugd bij elkaar gesprokkeld is door eigen acties, of sponsors te werven voor het goede doel en een collecte potje naast de koffiekan in de tent.  Een groot chapeau voor iedereen die hierin bijgedragen heeft.

De eindstand om 15.00 uur van zaterdag middag was dat het WijheRuit jeugdteam (Lenferink 1) de meeste ronden bij de jeugd heeft afgelegd. Dat bijna alle deelnemers nog konden lachen en lopen ondanks heel weinig slaap en hier en daar een valpartij. Dat het grote nagenieten kan beginnen en dat het evenement een mega bedrag van € 126.584,- heeft opgebracht.

Een ieder heel  hartelijk dank en een groot applaus voor jullie zelf!!

Foto’s