Op een kletsnatte baan, overdekt met een grijze en grauwe lucht werden de Stouwdam-rijders vandaag feestelijk welkom geheten. Een grote welkomsboog en springkussen van Berghtec bij de opkomst van de baan. Vlaggen van de sponsoren versierden het middenterrein en tenten langs de baan maakten het decor compleet. Het belangrijkste bij een wedstrijd zijn natuurlijk de deelnemers met hun ouders, opa’s en oma’s en andere fans. De WijheRuit stond bij deze finale wedstrijd ook met al hun trainers aan de zijlijn.

Vandaag stond er meer als alleen het dagklassement op het spel, ook het klassement werd vandaag definitief. De regen weerhield dan ook geen enkele rijder ervan om voluit te gaan en een zo gunstig mogelijke uitslag te rijden.

De tijdrit werd met een vliegende start verreden. 50 meter optrekken om vervolgens nog 200 meter voor de tijd te gaan. Een nieuw en leuke innovatie voor iedereen, en ook tekenend voor deze regionale competitie. In 25 jaar competitie maken weet de jury als geen ander dat je soms iets anders moet bedenken om het voor een ieder aantrekkelijk te maken.

Na de tijdrit werden er een middellange afstand verreden. Een zogenaamde rit in lijn. In de meeste categorie├źn was het een rit vol strijd naar de finishlijn. Aan het geluid van het publiek was te horen dat ook half september het fanatisme nog aanwezig is.

Als laatste werd er een puntenkoers verreden. vanaf de bel elke ronde sprinten om 1 en 2 punten. in de stromende regen probeerden alle rijders maar zo snel mogelijk het ronden aantal af te raffelen. Onze eigen rijders zaten er in alle categorie├źn goed bij. Zij kennen de baan natuurlijk op hun duimpje. Elke hobbel en elke scheur zit op het netvlies, en zijn voor hun geen verrassing meer. Zelfs de regen leek voor een aantal rijders een fijne bijkomstigheid daar zij hier gewoon heel goed mee overweg kunnen.

Toch hopen al deze rijders dat dit de laatste wedstrijd was op dit asfalt, en er volgend jaar een nieuwe baan ligt, of liefst eigenlijk twee!!!

Nu de competitie afgelopen is werden ook de prijzen uitgreikt. Clubvoorzitter Eduard Vinke overhandigde alle dagprijzen. Hoofdsponsor Henk Schra van Stouwdamsport deelde de bekers uit van het eindklassement. Tevens liet hij weten dat er wat hem betreft nog heel veel nieuwe edities van de Stouwdamcompetitie zullen volgen. Super dat hij de skeelerjeugd een warm hart toe draagt en daar zijn steentje in bij wil dragen.

De deelnemers mochten ten slotte nog een prachtig bedrukte handdoek meenemen met actiefoto’s uit de competitie.

Toen alle gastrijders weer huiswaarts waren hebben de trainers van Oldebroek hun jeugd nog bedankt voor het afgelopen wedstrijdseizoen met een roos en broodje hamburger.

Uitslag Oldebroek en eindklassement