Zaterdag 25 mei stond de wedstrijd van Genemuiden op het programma. Zo is de eerste helft van de Stouwdamcompetitie voor dit seizoen alweer verreden. 

SC ‘d WijheRuit stond bij de pupillen 3 meisjes met 3 athleten aan de start. Julia Bakker streed in haar Bakker auto’s pak naar de 5 plaats. De eerste twee onderdelen van de dag, namelijk de sprint en de 2 ronden series waren eigenlijk voor haar wat aan de korte kant, beide afstanden werd ze 6e, maar toen tijdens het laatste onderdeel de ronden gingen tellen kwam Julia op stoom en won ze een positie. Moeder Bakker stond er tevreden naar te kijken. Saar van Leeuwen sprintte op haar 100 meter met vliegende start naar de tweede plek en voegde daar in de latere afstanden nog tweemaal een derde plek aan toe. Dit bij elkaar opgeteld bracht haar tot de bronzen medaille van de dag. Maar zoals altijd kan er maar één de snelste zijn en dat was Esmee Bonestroo. Met haar houding als een sluipende kat, haar nonchalante gezichtsuitdrukking en haar kleine korte lijfje waar meer pit in zit dan een ieder zou verwachten, geeft ze het hele peloton het nakijken. 3 afstanden winnen maakt van haar de terechte winnares. U kunt wel raden wat haar vader hiervan vond. 

Foto: Jannes Wolf

Foto: Jannes Wolf

 

Foto: Jannes Wolf

 

 

 

Kyra Kamstra en Merel Smit verdedigden de Oldebroekse kleuren bij dames categorie van de Pupillen 2. Blakend van het zelfvertrouwen stonden de dames aan de start. Tijd voor een warming-up was er bijna niet geweest, want de meiden hadden een vlot op het naastgelegen slootje gevonden. De concurrentie hoopte al stiekem dat Kyra natte voeten zou krijgen en daardoor niet van start kon gaan maar Merel Smit hield haar vriendin goed in de gaten en zo kwam het dat Kyra de wedstrijd won en Merel 7e werd.

Foto: Jannes Wolf

Bij de pupillen 1 jongens kwamen we Marc Post tegen. De wedstrijd helm met zonnevizier was weer ingepakt dus dan weet een ieder dat het serieus is. Trainen gebeurd met een gewone helm maar wanneer Marc het vizier voor zn ogen heeft staat de wedstrijd-modus aan! Met drie afstanden winst kon de superhelm weer in de tas, samen met de gouden medaille.

Foto: Jannes Wolf

Bij de kadetten meisjes gingen Esther Korenberg en Marit van Dijk van start. Marit die het voorbeeld is van rijden met plezier, reed 3 afstanden naar de 9e plaats. Haar eindranking laat zich raden. Haar dag was zeer geslaagd. Daarvoor hoefde je alleen maar naar haar gezicht te kijken. Skeeleren is gewoon zo leuk! Esther Korenberg streed in de top van de wedstrijd. Alle zeilen werden bijgezet. 120% inzet maar aan het eind van de dag moest ze in 1 concurrente haar meerdere erkennen. Zilver voor Esther. Maar die komt uit een strijdersnest en geeft nooit op. Prachtig om te zien!

Foto: Jannes Wolf

Foto: Jannes Wolf

 

 

 

 

 

 

 

Chris de Velde reed namens Oldebroek bij de kadetten jongens. De twee korte afstanden eindigde Chris beide als derde maar de puntenkoers wist hij naar zijn hand te zetten. De kracht van de woeste Viking komt tot zijn recht wanneer het rondebord er echt toe doet. Brons was de beloning voor de geleverde strijd.

Foto: Jannes Wolf

Laura van de Brink en Iris Eilander gingen van start in hun junioren categorie. Beide dames streden voor wat ze waard zijn en tonen aan elke week beter in vorm te komen. Geloof in eigen kunnen lijkt de sleutel naar succes en dat geloof groeit en groeit. Iris werd 7e en reed een aantal prima races. Laura werd 5e van de dag en liet een snel stijgende lijn in prestaties zien. Geef haar nog een paar ronden extra en het podium ligt binnen handbereik. Beide dames mogen zeer tevreden zijn.

Foto: Jannes Wolf

De laatste categorie zijn de mannen van de junioren groep. Pieter Beijeman, Erben Rens, Ewout Beijeman en Niek Post streden voor de ereplaatsen. Pieter had een bijzonder sterke dag. De vorm voor het aanstaande NK lijkt op tijd aanwezig te zijn. Met een superieure sprint en een genadeloze aanval op de puntenkoers stelde hij het goud van de dag veilig. Erben Rens loerde naar zijn kansen en sloeg zoals zo vaak op het juiste moment toe. De winst en semi-winst waren reeds buiten handbereik maar het brons bleef als hoogst haalbare over en hengelde hij binnen. Ewout liet zn dieselmotor eigenlijk pas echt brullen tijdens de puntenkoers. Zn rappe broer sprintte na enkele ronden bij de groep vandaan en Ewout sprong er naartoe zonder iemand mee te nemen. De punten werden tactisch verdeeld en gewonnen door Ewout waardoor hij vierde van de dag werd. Niek Post die een moeizame seizoensstart kende krijgt weer ouderwetse aanval trekjes. De 6e plaats in het dagklassement verteld in deze niet het hele verhaal. Zowel tijdens de 2 ronden series als de puntenkoers moest het peloton een ontketende Niek onder controle houden alvorens hij zich gewonnen gaf. Niemand ziet precies wat er zich achter zijn zonneklep afspeelt, maar wie goed keek zag vuur in zn ogen. 

Foto: Jannes Wolf

Uitslag en klassement Genemuiden