Zaterdag 26 augustus werd er, met een mooi zonnetje en een lekkere temperatuur, voor het eerst in vier jaar weer een clubkampioenschap georganiseerd. De edities 2021 en 2020 konden vanwege corona niet doorgaan en de 2019 editie was verregend.

Zo kon het dat we een heleboel nieuwe leden zagen die voor het eerst deelnemen aan de clubkampioenschappen en best wel een beetje zenuwachtig waren. Nadat iedereen zich had aangemeld kon er ingereden worden op de baan. En dat was ook wel nodig vonden een aantal deelnemers, want er was een mooie maar moeilijke slalom uitgezet. De bedoeling was om zo snel mogelijk in een slalom langs alle pylonnetjes te skeeleren. Mistte je een poortje dan werd er 1 seconde bij je tijd opgeteld. Oppassen geblazen dus.

Daarna werd er een wedstrijd in lijn gereden per leeftijdscategorie. Het laatste onderdeel was een puntenkoers. Om de ronde moesten de rijders strijden om punten. Er werd hard gereden en flink strijd geleverd. Toen alle wieltjes tot stilstand waren gekomen leverde dit de volgende clubkampioenen op:

Pupillen meisjes 3: Femke Karel (Wezep)
Pupillen meisjes 2: Elin Zwep (’t Harde)
Pupillen meisjes 1: Renke Winkoop (Nijkerk)
Kadetten meisjes: Kim Bakker (’t Harde)

Pupillen 3 jongens: Vincent Grootkarzijn (Oldebroek)
Pupillen 2 jongens: Bram Hofmeijer (’t Harde)
Kadetten jongens: Niek Hendriksen (Barneveld)

Na de prijsuitreiking – waarbij onze mascotte ook meeging op de foto – gingen we allemaal naar de kantine waar de pannenkoeken voor ons klaar stonden!

Je vindt hier de foto’s en de volledige uitslag van de clubkampioenschappen.