Stouwdam Rijssem
Derde plaats voor Deborah Vinke in Rijssen bij de jongste categorie meisjes.

Deze dag waren we te gast in Rijssen. Onderweg was de weg nog hier en daar nat; maar in Rijssen was de baan, tot onze opluchting, gelukkig droog. Om half tien kregen we af en toe een knipoog van de zon te zien en viel ook het startschot voor de eerste deelnemer. De wedstrijden werden in een vlot tempo afgewerkt. Hierdoor hoefden we niet zo lang te wachten voor we de baan weer op konden voor het volgende onderdeel. De temperatuur deed zeker niet voorjaarsachtig aan; maar geen deelnemer die je hier over hoorde klagen. Mensen die de skeelersport bedrijven zijn bikkels en geven niet om een beetje kou.

De Wijhe-Ruit was deze dag aanwezig met 12 deelnemers. Na een wat voorzichtige start vorige week in Heerde lieten een aantal deelnemers zien dat ze eraan komen. We kijken verwachtingvol uit naar komende wedstrijden.

Bij de kadetten jongens hadden we 4 deelnemers aan de start staan. Wilbert Boer (bij de ingewijden Wip) werd eerste op de sprint. De andere afstanden werden met durf gereden en een keurig 4e plaats in de daguitslag was jou deel. Prima gedaan Wilbert! Kevin Spronk werd 7e in de daguitslag. Hij had een sterk optreden bij de afvalkoers en eiste hier de 4e plek op. Herrald Vinke werd 11e in de totale telling. Ook de afvalkoers verliep bij hem het beste. Hij werd hier 8e. Jonas van ‘t Oever werd 12e. Ook zijn laatste optreden was het sterkste. Hij kon de grote mannen lange tijd goed volgen en legde beslag op de 12e plek.

Bij de kadetten meisjes kwamen Alise Smit (5e), Emma van Egteren (6e) en Tamara van de Linde (8e) in de baan. Alise reed een prima tijdrit en werd hier keurig 2e. Ook de andere afstanden gingen goed.

Emma stond na haar valpartij weer voor het eerst aan de start. Ze reed een regelmatig toernooi en kan zeker nog wat hoger in het klassement eindigen. Vandaag zag het er goed uit.

Tamara voelde zich op deze baan beter thuis dan op de piste in Heerde. Goed gereden vandaag!

Bij de pupillen 1 meisjes stonden 4 deelnemers aan de start. Judith Vinke (17e) Heleen Stouwdam (14e) Alyne Boerman (12e) en Annelien Stoel (4e)

Judith draaide haar rondjes mee en boekte een plekje winst ten opzichte van de vorige wedstrijd. Heleen Stouwdam wist zich maar liefst 3 plaatsen te verbeteren. Alyne Boerman wist ook een stapje hoger te eindigen dan vorige keer. Goed gedaan meiden, zo doorgaan dan wordt het steeds leuker. Annelien reed na haar val van donderdag wat voorzichtig. De laatste wedstrijd wist ze beslag te leggen op de 3e plaats. De wedstrijden van de pupillen 1 meisjes werden twee keer opgeschrikt door zware valpartijen. Gelukkig bleven de rijders van onze vereniging op de been. Wij wensen alle gewonden van harte beterschap toe en we hopen jullie weer snel terug te zien op de baan!

Bij de pupillen 4 meisjes legde Deborah Vinke beslag op de 3e plek. Goed gedaan Deborah. Als je zo doorgaat scoor je een mooi eindklassement!

Daguitslag

Klassement na Rijssen

Auteur Bertus Stoel