Op de laatste Koninginnedag raast het skeelerpeleton traditiegetrouw rond het Raadhuisplein in Oldebroek, met kanshebbers uit de regio en wereldtoppers aan de start.

Er is een gerede kans dat wereldkampioen Bart Swings mee doet in Oldebroek, het Belgische fenomeen die afgelopen winter firore maakte in het langebaan schaatsen. Uit de regio doet Ruben Wieberdink (Elburg) mee bij de A-rijders. Hij is tweede jaars A-rijder, maar nog steeds één van de jonkies (20) in het peleton.

”Als het klopt dat er een aantal wereldtoppers komen, dat wordt het lastiger om voorin te eindigen. ik hoop op een top twintig” aldus Wieberdink uitkomend voorhet team van Werven, dat ook een thuiswedstrijd rijdt. Geert Plender uit Kampen is één van de rijders. ”Wij gaan ons best doen als team, maar ik verwacht niet dat we om de winst kunnen meedoen. Wij zitten in de opbouwende fase en hebben na de winter eerst flink rust genomen” aldus Plender.

Wel faforiet voor de overwinning is thuisrijder Gerco van de Beek bij de B-rijders en André Klompmaker bij de masters. Andere regiorijders zijn de jonge talenten Jan Korenberg, Peter Duits, Angelo van de Zwan, Remon Wieberdink en Aleid Klompmaker, die allen bij de B-rijders meedoen.

Skeelermarathon Koninginnedag
Rondemis, Christel Wieberdink

De rondemis in ldebroek is ook een regionale topper. Voor Christel Wieberdink, zusje van A-rijder Ruben. is de sport bekend, maar om op het podium de kampioenen te huldigen is nieuw. De 17 jarige studente Toerisme wordt door Dickhof mode en Kapper Wim Koele gekleed en geknipt.

De wedstrijd op 30 April start om 16.00 uur met de masters. Om 16.50 uur rijden de B-rijders, om 17.40 uur is er een kidsrun, waar alle kinderen aan mee mogen doen. Om 17.55 uur begint de dameskoers en op 18.45 het hoofdmenu, het A-peleton.