Vandaag, zaterdag 14 mei, zal de landelijke skeelermarathon en de 100m sprint verreden worden op het parkoers in Oldebroek.
Echter een aantal jeugdleden van Skeelerclub Oldebroek is de dag al vroeg begonnen met hun deelname in de regionale Stouwdam jeugdskeelercompetitie in Nijeveen. Veel succes allemaal.

De middag start om 16.00 uur met de 100m sprint. Twee rijders sprinten tegen elkaar. Ook Alise Smit – Oldebroek en lid van Skeelerclub Oldebroek – staat hier aan de start. Vorig jaar behaalde Smit een 3e plaats bij de Open Gelderse Kampioenschappen en een 5e plaats op het NK 100m. Esther Korenberg (Kamperveen en oud-lid Skeelerclub Oldebroek) staat voor het eerst bij de senioren dames aan de start. Bij de heren 100m sprint zal Glenn Nijenhuis (Heerde) waarschijnlijk het de andere heren lastig gaan maken.

Om 17.00 uur start de Reggeborgh Marathon Inline Cup voor dames. Er zijn bijna 50 dames ingeschreven, waaronder Marijke Groenewoud (wereldkampioen massstart langebaanschaatsen 2021 en brons in de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Peking) en Elisa Dul (verdienstelijk op de langebaan en Nederlands Kampioen Inlineskaten marathon 2021). Ook Alise Smit (Oldebroek) en Esther Korenberg (Noordeinde) staan hier aan de start.

De laatste afstand in Oldebroek is de Reggeborgh Marathon Inline Cup heren en start om 18.30 uur. Stonden er in het verleden ruim 100 rijders aan de start, vandaag gaan 35 landelijke rijders uitmaken wie de sterkste is nu Bart Swings verstek moet laten gaan. Het deelnemersveld bestaat onder andere uit de sterk rijdende Nieuwzeelander Peter Michael, de mannen van het team Barre Beukers uit Staphorst, Christiaan Haasjes, Marthijn Mulder, Ronald Haasjes, Kevin van der Horst, de broers Kay en Rick Schipper uit Medemblik, Crispijn Ariëns (Heerde) en (oud)leden van Skeelerclub Oldebroek Ewout Bijeman (Oldebroek) en Chris de Velde (Wilsum).

Uitslag 100 m sprint

Uitslag dames marathon

Uitslag heren marathon