Vandaag werd de Stouwdam competitie voortgezet op onze thuisbaan. De ochtend begon met veel wind. Hoewel je deze altijd een keer mee en tegen hebt is het toch lastig rijden; omdat je de slag steeds moet aan passen  aan de omstandigheden. Gelukkig deed de wind ook nog wat goeds. Na een felle bui rond de middag blies hij de baan in een mum van tijd droog. Hierdoor konden vrijwel alle wedstrijden onder droge omstandigheden gereden worden.  Ruim 100 rijders verschenen aan de start om te strijden om de ere plaatsen. Er waren rijders die al Europese competitie gereden hadden en rijders die voor het eerst op een Stouwdam competitie aanwezig waren. Voor deze rijders was het leerzaam om te zien waar voor ze moeten trainen om mee te kunnen komen met de besten. Dit gaat niet vanzelf; maar trainen maakt je beter. Dus alle reden om de trainingen iedere week te blijven volgen om een stapje hogerop te komen.

De 3 jongsten

Bij de P4M reed Esther Korenberg naar een 2e plaats. Deborah Vinke tekende voor plek 3.

Bejamin Klompmaker reed bij de P4J naar een 3e plek.

Manon Kolkman reed bij de P3M naar de 8e plaats. Een mooie ervaring en dit jaar nog maar een keer meedoen met de Stouwdam competitie.

Bij de P2M hadden we 3 rijders aan de start.  Henrianne van Triest reed na een 4e plek op de sprint naar een 10e plaats in de eindrangschikking. Merit Westerink werd 15e en Femke Kijlstra 18e.

De P1M werden vertegenwoordigd  door 4 rijders. Annelien Stoel reed naar een regelmatige 5e plek. Alyne Boerman werd 11e Judith Vinke werd 14e en Heleen Stouwdam werd 15e. Heleen kwam tijdens de 2e wedstrijd ten val maar kon gelukkig de wedstrijd voortzetten.

Bij de P1J verscheen Lars Westerink aan de start. Hij werd na een regelmatig gereden wedstrijd 7e   

Bij de KM verschenen onze welbekende rijders aan de start. Alise Smit reed een scherpe sprint. Zij werd hier knap 2e.  Tijdens de andere twee afstanden kwam ze net iets te kort om op het podium te eindigen. Ze werd 4e in het eindklassement. Het podium lonkt! Tamara van der Linde reed een goede sprint (4e) . De langere afstanden beginnen ook steeds beter te worden. Zij werd 6e in het klassement. Emma van Egteren was licht geblesseerd. Wellicht was de sprint hierdoor net niet scherp genoeg. De 7e plaats was jou deel vandaag.

Bij de KJ hadden we ook drie deelnemers aan de start. Wilbert Boer begon voortvarend met een 3e en 2e plek. Tijdens de afvalkoers speelde de rugblessure parten en moest je er te vroeg af. Hierdoor liep je net een podiumplek mis. De 4e plek was vandaag eigenlijk iets te weinig  gezien je goede rijden. Volgende keer beter! Kevin Spronk werd 9e  en Herrald Vinke 13e

Bij de junioren J reed Remon Wieberdink 1 afstand. Deze wist hij te winnen. Voor de twee andere afstanden trok hij zich terug.

Na de Stouwdam competitie werd de scholieren teamsprint verreden. Dit was een  leuk en spectaculair om te zien.

Vandaag hebben wij genoten van een mooie sportdag op onze baan1

Auteur; Bertus Stoel