SKEELERCLUB en KIKA

Skeelerclub Oldebroek is een vereniging, waar plezier en iets voor een ander doen belangrijk zijn.  En als je dat skeelerend kunt doen, is dat extra fijn. Vandaar dat Skeelerclub Oldebroek gezamenlijk skeelert voor het goede doel KIKA (Kinderenkankervrij). De stichting KIKA heeft geld nodig om een betere behandeling en genezing van kinderkanker mogelijk te maken en voor het geven van voorlichting over kinderkanker. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. De meest voorkomende vorm van kinderkanker is leukemie. Artsen behandelen kinderkanker met medicijnen, operaties of bestralingen. Kinderen met kanker moet vaak naar het ziekenhuis en kunnen vaak langere tijd niet sporten.

Lever daarom een bijzondere prestatie. Op vrijdag 3 september en zaterdag 4 september 2021 wordt de 18e editie van 24KiKa georganiseerd. En op dinsdag 31 augustus de 3e editie van onze eigen 24minuten Kika. Twee bijzondere en unieke skeelerevenementen voor leden van Skeelerclub Oldebroek die in teamverband of individueel een bijzondere prestatie willen leveren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een goed doel.

DE 24 UURSRACE

Foto: Mariëlle Post, Kika 2019

Tijdens de 24 uursrace op 3 en 4 september skeeler je met je team in estafettevorm 24 uur lang over de baan bij Flevonice. Hierbij wil je met z’n allen een zo lang mogelijke afstand afleggen binnen een etmaal. Iedereen draagt zijn steentje bij door op zijn of haar beurt een aantal rondes te skeeleren. Een 24 uursrace gaat ook door in de nacht. Om de lange, donkere uren goed te beginnen wordt de nacht ingeluid met het foute uur. De deelnemers trekken alles uit de kast en gaan, al zingend en dansend op de foute hits in de meeste gekke kostuums de baan over. Hierna wordt het stil zodat iedereen rust kan pakken en slapen de jeugdteams. Zodra de zon weer opkomt, versterkt ook de moraal weer en maakt iedereen zich op voor de finale. Tegen de klok van 3 uur wordt de bel gegeven voor de laatste ronde. Zodra de winnaar over de finishlijn is, is het voor alle teams mogelijk om met het hele team een laatste ronde te maken om gezamenlijk de finish te vieren.

Skeelerclub Oldebroek neemt met heel veel clubleden al vele jaren deel aan 24Kika. Ook dit jaar willen wij weer diverse jeugd- en volwassenteams samenstellen. De Kika-commissie gaat weer sponsors benaderen, waardoor deelname voor de jeugd gratis is, er tenten, kachels, Kika t-shirts zijn en het eten en drinken hopelijk geheel gezorgd wordt.

Bekijk hier de video van 24KIKA 2017 en 2018.

24 MINUTEN KIKA

Foto: Mariëlle Post, 2019

Tijdens de 24 minuten KIKA race op dinsdag 31 augustus skeeler je voor jezelf op de skeelerpiste van Skeelerclub Oldebroek. Hierbij wil je een zo lang mogelijke afstand (zoveel mogelijk rondes) afleggen binnen 24 minuten. Onderweg kun je even stoppen en iets drinken bij het speciale kraampje. Om de 24minuten goed te beginnen worden er vooraf in de jeugdtrainingen geoefend en is er op de trainingsavond zelf eerst een warming-up. Zodra de tijd om is wordt er met z’n allen nog een laatste ronde gereden waarna de cheque wordt onthuld met het opgehaalde bedrag voor KIKA door de deelnemers. Wij zien je graag dinsdag 31 augustus aan de start hopelijk met een goed gevuld sponsorblad.

Bekijk hier de video van 24minuten KIKA 2019