Zaterdag 5 juli stond de 4e Stouwdam-competitie wedstrijd in Staphorst op het programma. In Staphorst wordt sinds vorig jaar een marathon gereden op het mooie evenementen terrein. Ook stond er een 200 meter sprint “bergop” op het programma.

Staphorst Deborah

Een half uur voor de aanvang van de wedstrijd begon het behoorlijk te regenen. De organisatie besloot om de sprint niet te rijden. Een nat en glad wegdek geeft kans op liesblessures. Een verstandige beslissing!

Onze vereniging, de “Wijhe Ruit” kwam met 9 rijders aan de start.

De pupillen 4 begonnen als eerste aan de marathon. Deborah Vinke kwam na 1 zware ronde als derde over de streep.

“Dit kan ik ook”  moet Esther Korenberg gedacht hebben. Na 2 ronden finishte zij ook als derde.

Ook Benjamin Klompmaker reed bij de pupillen 3. Hij werd 5e in zijn categorie.

Bij de pupillen 1 meisjes kwam Judith Vinke moegestreden als 14e over de streep.

Staphorst Judith_500x345

 

Bij de jongens reed Lars Westerink lange tijd goed mee in het peloton. De laatste ronde was zwaar op het natte wegdek. Om zich met de top te meten kwam hij net iets te kort. Uiteindelijk werd hij 7e

Bij de kadetten meisjes kwamen Alise Smit en Annelien Stoel in de baan. In een enerverende wedstrijd waarin Annelien veel sleurwerk aan de kop van het peloton verrichte. Hiermee maakte ze er een harde wedstrijd van en liet ze een ieder zien dat de marathon haar terrein is. Na al dat kopwerk wist ze haar tegenstanders ook in de eindsprint te verslaan.  Alise kwam als 7e over de streep.

Staphorst Annelien_500x345

Bij de Kadetten jongens waren Kevin Spronk en Herrald Vinke onze deelnemers. Ook hier werd de zege niet cadeau gedaan. Kevin wist knap 2e te worden en Herrald finishte als 7e.

Met 4 podiumplekken keerden we tevreden terug naar onze thuisbasis .