Skeelerclub Oldebroek en het initiatief Tour de Dellen hebben beiden 250 euro ontvangen van de Bedrijvenkring Oldebroek. Tijdens de jaarvergadering van de Bedrijvenkring kregen beide goede doelen de cheque overhandigd.

Ieder jaar schenkt de groep ondernemers 500 euro aan initiatieven die de Oldebroekse gemeenschap dienen. Voorzitter Jan Smit: “We voelen ons betrokken bij de gemeenschap en we willen niet allen maar activiteiten voor onszelf organiseren. Daarom kiezen we ieder jaar een doel, waarbij het criterium is dat het in het algemeen belang is van Oldebroek en een grote groep mensen er iets aan heeft. En omdat we dit jaar twee aanmeldingen hadden waarbij we geen voorkeur konden uitspreken, hebben we er twee cheques van gemaakt.”
Cheque
Harry Kamstra en Regina Wieringa namen de cheque namens de skeelerclub in ontvangst. Het kostte Wieringa, trainster van de jeugd bij de club, weinig moeite om de zaal te overtuigen. “De kinderen beleven zó veel plezier aan het samen skeeleren”, zei ze. “Dat motiveert ons om evenementen te blijven organiseren, zoals de mini elfstedentocht en de skeelerwedstrijden op Koningsdag. Wij gaan ervoor om zoveel mogelijk jeugd aan het bewegen te krijgen en houden”.

Stichting Toer de Dellen is een initiatief van familie Kroes uit Oldebroek. Beide kinderen van dit gezin hebben in hun nog jonge leven te maken gehad met kanker. Gelukkig zijn zij genezen en is er weer toekomst voor hen. Na deze heftige periodes wilde het gezin iets doen voor KiKa en zo is het idee van Toer de Dellen ontstaan.

“Het is iets waar je niet voor kiest”, legde Corine Kroes uit hoe de ziekte bij haar twee kinderen onverwacht werd geconstateerd. “Dus we moeten ervoor zorgen dat de genezingskans vergroot. Daarom moet er geld naar Kika, zodat die kans groeit van 75% naar 95%. Daarom hebben wij dit evenement opgezet. We kunnen naar de Alpe d’Huez gaan, maar wij hebben ook een berg, de Woldberg.” Tour de Dellen gaat langs de populaire recreatieroute van 30 kilometer over de Woldberg en vindt plaats op 20 juni. De ronde kan gelopen, gefietst of geskeelerd worden.

In voorgaande jaren ging de cheque al eens naar Present Oldebroek en Join4Energy.