Vanavond heeft Jan Korenberg brons behaald tijdens de puntenkoers van het Nederlands kampioenschap in Nijeveen. In een zeer spannende en snelle wedstrijd met veel kanshebbers op de titel wist Jan de rust te bewaren.

Jan Korenberg 1

 

Scherp als een mes en zeer geconcentreerd wist hij het juiste moment te kiezen voor zijn aanval. Samen met de uiteindelijke winnaar Patrick Roest reed Jan enkele ronden voor het peloton uit en wist zo 9 punten bij elkaar te rijden. Door zijn goede finish was dit genoeg voor brons want ook Remon Kwant had dit aantal punten maar finishte achter Jan. “Dit is zo gaaf” riep hij uit toen de uitslag bekend werd gemaakt. Een flinke opsteker voor de door blessure’s geplaagde rijder uit Kamperveen.

Jan korenberg 2

Bij de senioren stonden Gerco van de Beek en Ruben Wieberdink aan de start van de puntenkoers. Gerco die eerder op de dag negende werd op de 1000 meter had duidelijk goede benen en reed een actieve wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd wist Gerco enkele punten te vergaren die hij vervolgens verdedigde tot de finish toe. Het peloton sloeg op hol maar onze clubleden bleven meevechten. Gerco werd daarmee zevende terwijl Ruben als veertiende werd geklasseerd.

 

Eerder op de dag reed Alise Smit zich twee keer naar de twintigste plaats op haar 1000 meter en de puntenkoers. Een valpartij gooide voor haar roet in het eten, want de vorm is goed zo liet ze donderdag al zien.

Kevin Spronk reed vandaag ook twee afstanden. Tijdens de 1000m kwam hij tot de zestiende plaats. Vervolgens liet hij zien dat de lange afstand zijn ding is en reed zich tijdens de puntenkoers naar de achtste plaats van Nederland. In deze zelfde categorie reed Herrald Vinke naar de 27e plaats op de puntenkoers.

Bij de Junioren-B stonden Ramon Wieberdink en Edwin Korenberg aan de start. Edwin finishte de 1000 meter als 13e en de puntenkoers als 14e. Edwin voelde dat hij geen meter ruimte van het peloton kreeg en moest zich daarbij neerleggen. Ramon daarentegen liet het peloton enkele ronden zijn rug zien en sprokkelde zoveel punten bij elkaar dat er jacht gemaakt moest worden op de sterke rijder uit Elburg. Hij werd zevende nadat hij eerder op de dag zestiende werd tijdens de 1000m.

Morgen is de derde en laatste dag van het Nederlands Kampioenschap baan in Nijeveen. Dan staan de 500 meter en de ploeg-aflossing op het programma. Om 9.00 uur zal het startschot klinken voor deze dag.