Clubregels vanaf 1 juli
De nieuwe en gewijzigde regels (in rood weergegeven) gelden vanaf 1 juli 2020.

Wij nemen de adviezen over en dan geldt:

 • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
 • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de training klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
 • vermijd drukte;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na de training;
 • schud geen handen;

Skeelerbaan open

De skeelerbaan is weer open. Iedereen is weer van harte welkom om buiten de trainingsuren om (zie weekagenda en de jaaragenda) te komen trainen op de skeelerbanen van Skeelerclub Oldebroek.

Meld je, dit geldt voor leden en niet-leden, minimaal 24 uur van te voren aan via Tonnie (06 -13591580) wanneer je voor jezelf wilt trainen. Hij kan ervoor zorgen dat de pistedeur open is en dat de in- en uitgang van het terrein ‘Buitensport Accommodatie Oldebroek’ niet op slot is.

De kosten zijn voor niet-leden € 5,00 per persoon per training en voor leden gratis.

 

Kantine open

Ook de kantine is weer geopend. Loop gerust binnen voor een beker koffie, cappuccino of chocolademelk. Kosten € 1,00 per beker.

Wij volgen hier ook het de maatregelen, dat betekent dat je via de ene deur naar binnen en de andere deur naar buiten gaat. Om dit ook duidelijk zichtbaar te maken zullen er zo spoedig mogelijk stickers worden geplakt in de kantine.

 

Bezoekers/toeschouwers/ouders

 • Ouders en toeschouwers langs de baan zijn ook weer van harte welkom. Wel graag per gezin 1,5 m afstand houden.
 • schreeuwen of zingen langs en op de baan is niet toegestaan;
 • kom je samen naar de training, niet vanuit hetzelfde gezin en ouder dan 18 jaar, dan draag je een mondkapje in de auto.

 

Wedstrijden en activiteiten

Er mogen weer wedstrijden en activiteiten worden georganiseerd. Hierover informeren we je via de nieuwsbrief, de website en via de clubapp.

 

Trainingen

De coronaverantwoordelijk van de dins- en woensdagavond is een aanwezig bestuurslid (Henriët, Theo, Tonnie, Irma); donderdagavond: trainster Alyne.

Ga voordat je van huis vertrekt naar de wc.

De EHBO doos staat in het halletje bij de toiletten.

 

Leden t/m 12 jaar

Groep 1 t/m groep 6: elke dinsdag en donderdag; training start om 18.15 uur tot 19.15 uur.

We gaan weer warming-uppen voor iedereen die dat qua tijd haalt. We starten om 18.00 uur met inlopen, loswerken en een beetje rekken en strekken op je gymschoenen. Daarna gaan we de skeelers en beschermers aantrekken.

Iedereen tot en met 12 jaar draagt een helm, knie-, elleboog- en polsbeschermers. Heb je deze niet, dan kun je deze gratis lenen van de club. Na de training zullen deze in een kratje opgeslagen worden en van je naam voorzien, zodat je deze de volgende training weer kunt gebruiken.

Nieuwe leden of proefleden melden zich eerst aan. In overleg met de trainers bekijkt het bestuur of en wanneer er ruimte is om te komen trainen. Meestal is het geen probleem om mee te komen doen.

Mocht het er naar uitzien dat de piste en de baan nat zijn tijdens de training, dan neemt het bestuur tussen 16.00 en 17.00 uur een besluit of het al dan niet doorgaan van de training voor groep 1 tot en met 6 en communiceert deze zo snel mogelijk via de club whatsapp.

 

Selectie en Opleiding

Dinsdag en donderdag; training start om 19.30 uur tot 20.45 uur. Aankomst tussen 19.20 en 19.30 uur.

 • Deze groep bestaat uit leden vanaf 13 jaar en ouder. In deze groep trainen ook leden die 18 jaar of ouder zijn.
 • Tijdens het sporten dient waar mogelijk 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar als dat een normale sportbeoefening in de weg staat mag de 1,5 meter afstand tijdelijk losgelaten worden;
 • Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines;
 • zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt zoals bij het vieren van een overwinnings-moment en tijdens een wissel;

 

Recreanten

Woensdagavond 12 mei start de training voor de recreanten/senioren/ouders van.

Start training 19.15 uur tot 20.30 uur. Aankomst tussen 19.05 en 19.15 uur. We starten met een korte warming up.

 • Tijdens het sporten dient waar mogelijk 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar als dat een normale sportbeoefening in de weg staat mag de 1,5 meter afstand tijdelijk losgelaten worden;
 • Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines;

Nieuwe leden of proefleden melden zich eerst aan, via een e-mail aan info@wijheruit.nl of dit formulier. In overleg met de trainers bekijkt het bestuur of en wanneer er ruimte is om te komen trainen.

Bij de baan zijn stoelen beschikbaar om je skeelers aan te trekken. Deze stoelen staan op minimaal 1,5 m afstand van elkaar. Bij het verzamelen houden we 1,5 m afstand van elkaar. Uitrijden of rustig rijden buiten de witte lijn.

 

Het bestuur van skeelerclub Oldebroek is verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van de coronamaatregelen, maar dat kan niet zonder jullie hulp, van leden en hun ouders.

Mocht blijken dat er andere maatregelen of trainingstijden nodig zijn dan volgt zo snel mogelijk een update.

Protocol verantwoord sporten
Noodverordening
Sportspecifiek protocol KNSB