Vrijdag middag 1 september 15.00 uur. Eindelijk was het zover de TwentyfourKiKa begon. De term galmt al maanden binnen onze skeelerclub. Het leek het stopwoord van een groot aantal leden binnen de club geworden. Maar ook de ouders, partners broertjes en zusjes werden meegezogen in de voorbereidingen voor dit evenement. De WijheRuit bracht dit jaar maar liefst 7 teams op de been.  Een prestatie op zich waar we ontzettend trots op zijn.

Donderdag avond is er met man en macht gewerkt om een tentenkamp op te zetten op het terrein van Flevonice te biddinghuizen waar het allemaal plaats zou vinden.

Maar nu om 15.00 uur precies schoot Margot Boer honderden skeeleraars in actie voor KiKa. Waarom? Om een sportieve prestatie neer te zetten, om een geweldig weekend te hebben, maar vooral om een steentje bij te dragen aan de onderzoeken en behandelingen van zieke kinderen. De tegenwind, de pijntjes in de spieren en de vermoeidheid werden overwonnen omdat alle deelnemers beseffen dat de strijd tegen kinderkanker veel zwaarder is. Prachtig om zo voor een doel te rijden.

 

De 24-KiKa commissie van SC Oldebroek hadden in de maanden van voorbereiding alles tot in de puntjes geregeld. Werkelijk aan alles is gedacht. Een slaaptent voor de jeugd met een heus voorportaal waar de skeelers aangetrokken konden worden, Een opslag tent voor eten, drinken, koekjes,  koffie, blarenpleisters en een bbq pan. Een tent waar de volwassen teams zich konden terugtrekken en hun teambesprekingen konden houden.  En precies in het midden van dit indrukwekkende “Wijheruit tentenkamp” een gezellig kampvuur. We waren daar namelijk niet enkel als 7 teams maar vooral als Skeelerclub Oldebroek!!!

Om 22.00 uur werd het tijd voor de jongste jeugd om de skeelers uit te trekken. Een aantal recreanten die even vrijaf waren voor hun team zorgden ervoor dat deze jonge rijders onder begeleiding even het gevoel konden ervaren van skeeleren in de nachtelijke duisternis. Maar daarna mochten deze kinderen de slaaptent in om op krachten te komen en de volgende dag om 7.00 uur weer fris en fruitig, of in ieder geval vol frisse moed hun teamaandeel weer te volbrengen. De rijders en recreanten die de nacht ook door moesten skeeleren zorgden er in toerbeurt voor dat een ieder even een moment van rust kon pakken. Dat dit voor de meesten niet meer dan 2 uurtjes  de ogen dicht doen betekende is juist datgene wat de prestatie zo groot maakt.

Om 7.00 uur ‘s morgens  galmde de vertrouwde stem van de speaker weer over de baan en deed een heerlijk zonnetje de temperatuur weer stijgen naar ruim 20 graden. En dan gaat de tijd ook opeens snel. Fans komen in grote getale naar ons tentenkamp om hun bekende aan te moedigen.

Zoals iedereen wel weet zijn de laatste loodjes zwaar, en dat was nu niet anders. Maar een eindsignaal bij de 24-KiKa is een bijzondere. De WijheRuit leden besloten de laatste minuten voor dat eindsignaal als één grote groep over het parcours te gaan en gezamenlijk  na precies 24 uur de finish te passeren.

Vervolgens werd dan eindelijk het resultaat onthuld. De organisatie overhandigde een cheque van € 101741,75 aan een afgevaardigde van stichting KiKa.

Uiteraard horen er ook prijzen bij een evenement als dit. Oldebroek kwam er dit jaar bijzonder goed uit. Bij de senioren won team Lenferink 1 (Harry Kamstra, Brenda Evink, Tamara van de Linde, Pieter Beijeman, Herrald Vinke, Alise Smit) de bronzen medaille in het rondenklassement.  Daarnaast won team  Lenferink 2 (Alyne Boerman, Niek Post, Erben Rens, Merit Westerink Henrianne van Triest, Ewout Beijeman) de grootste beker voor jeugdteams.

Dat niet alleen de snelste skeeleraars naar huis gaan met een prijs werd daarna duidelijk. Met een waslijst aan lofuitingen won SC Oldebroek De WijheRuit de prijs voor bijzonderste en gezelligste team. Een prijs die een kroon is op al het werk dat onze 24-KiKa commissie verricht heeft om ervoor te zorgen dat het de rijders aan niets ontbrak, dat ouders, partners, broertjes en zusjes zich welkom voelden om aan te komen moedigen. Om sponsorgelden binnen te halen voor KiKa. Om rijders jong en oud het besef te geven dat sporten in goede gezondheid niet voor iedereen is weggelegd.

Om als de MOOISTE, GEZELLIGSTE en LEUKSTE club een super prestatie te leveren en haar steentje bij te dragen aan het doel: Kinderen Kankervrij.