De skeelers mogen de kast in, rustperiode noemen de sporters dat. De jeugd van de WijheRuit echter sluit het seizoen traditie getrouw af met een mini-elfstedentocht. Waar het woordje mini voor staat is niet geheel duidelijk want de ronde ging dit maal zowel over de grote 400 mtr baan als ook over de nieuwe piste. Een ronde van ruim 800 meter moest er afgelegd worden met onderweg diverse hindernissen. Deze hindernissen bestonden uit de hoogteverschillen van de dijk rondom de 400 meter baan, uit strobalen uit de schuur van Tonnie’s konijn, een wegversmalling en een schans, en twee huisjes waar men onderdoor moest rollen. 

Na een gezamenlijke warming-up moesten de deelnemers 150 meter hardlopen naar de bankjes toe om daar hun skeelers aan te doen en te beginnen aan hun race over 11 ronden. ook hier was het fanatisme niet mini maar juist groots. Jurgen was de rapste met het skeelers aandoen en zo ging hij als eerste het gezellig verlichte parcours op. Onderweg kwam hij veel vrijwillig(st)ers tegen. Jongens en meiden die enkele edities terug zelf nog meereden hielpen nu hun jongere clubgenoten veilig langs de hindernissen heen. Hier zijn we als club dan ook niet mini in, maar groots en mega trots.

Nadat de snelste rijders hun elf stempels binnen hadden dacht de organisatie dat de skeeleraars het nu wel zat zouden zijn.Het was immers als 20.45 uur geworden. De rijders zelf dachten hier heel anders over en bleven maar doorgaan voor nog een extra elfsteden-stempel. Ruim 20 minuten later werd het dan toch stil op de baan en begon in de kantine deel twee van het programma: Eten, drinken, spelletjes spelen, zingen, dansen en heel officieel ook slapen.

Zo kwam er een einde aan de vrijdag, de luchtbedden voor het slaapfestijn lagen allemaal klaar. skeelerseizoen 2018 is ten einde. Sommige kinderen waren naar huis gegaan om lekker thuis te slapen maar een groep van ruim 30 kinderen bleef overnachten samen met een een 6-tal begeleiders. Maar….. het bleef nog lang onrustig.

Het ontbijt van de volgende morgen werd verzorgd door Bakkerij Schuld. En na het eten nog even skeeleren op de piste, niet om de snelste ronde te rijden maar gewoon om goed wakker te worden. En zo gezamenlijk een heel mooi seizoen vaarwel te zeggen.