auteur, Bertus Stoel

Deze zaterdag stond de finale van de landelijke baan wedstrijden op het programma. Als je het inlineskaten beoefent dan kom nog eens ergens. Vandaag was de finale in Medemblik. Daar aangekomen werden wij overvallen door een fijne entourage. Het weer werkte ook nog eens goed mee dus wat dat betreft kon het een fijne dag worden. Bij de landelijke baanwedstrijden is de top van Nederland aanwezig en wordt er geen centimeter asfalt cadeau gedaan. Het zijn wedstrijden waarbij je leert dat ieder klein foutje onmiddellijk wordt afgestraft.

Onze vereniging kwam aan de start met Edwin Korenberg, Kevin Spronk, Herrald Vinke, Alice Smit en Annelien Stoel.

 alice

De rijders moesten 3 afstanden rijden. De 300 m sprint de 500 m series en de altijd mooie puntenkoers.

Bij de kadetten jongens streden Edwin, Kevin en Herrald om de plaatsen. Edwin werd op de sprint 12e . Bij de 500 m series werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld en werd als 10e geklasseerd. Tijdens de puntenkoers kwam ook deze keer weer het beste in hem boven en werd knap 6e. Dit bracht hem op een 10e plaats in de einduitslag. Kevin kwam op de sprint niet verder dan een 20e plek. Ook hij werd in de kwartfinale van de 500 m uitgeschakeld. Zijn tijd bracht hem op de 14e plek. Het excelsior in zijn prestatie kwam tot uiting bij de puntenkoers. Hij kon lange tijd de top goed volgen en werd knap 10e . In de einduitslag werd hij 15e.  Herrald reed een regelmatig toernooi. Met een 23e , 22e en nog een keer 23e plek werd hij in de einduitslag 23e.

Bij de kadetten meisjes verdedigde Alice de belangen van onze club. Op de sprint liet je weer zien dat je met de besten gekund. De 9e plaats was een goede prestatie. Op de tweede afstand reed je iets te bescheiden en werd je 20e. Op de puntenkoers herstelde je goed en reed je naar een 15e plek. Dit was ook je positie in de einduitslag.

Bij de pupillen meisjes kwam Annelien in de baan. De sprint was deze keer ook weer matig. Met een 13e plaats wordt het moeilijk om een mooie top 10 plaats te bereiken. Op de 500 m strandde je in de kwartfinale maar je tijd was goed genoeg voor een keurige 9e plaats. Op de puntenkoers trok je gelijk voortvarend van start en pikte je een puntje mee. Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd liet je zien dat je met de top mee kon komen. Een keurige 6e plek was hier je deel. In het dagklassement werd je 10e.

Al met al hebben we kunnen genieten van mooie wedstrijden zonder zware valpartijen. De rijders kunnen terug zien op een goede wedstrijd en hebben tijdens deze wedstrijd weer kunnen ondervinden waar hun zwakke en sterke punten liggen. Probeer de zwakke punten te verbeteren en de sterke punten nog sterker te maken. Je zult zien dat het plezier en de resultaten dan nog groter worden.

Het eindklassement van de landelijke baanwedstrijden 2013 is te vinden op de website onder de kop ”uitslagen”