Na jaren van afwezigheid stond woensdag 4 juni ’t Harde weer op de wedstrijdkalender. De zesde etappe van de Free-Wheel competitie stond op het programma. Skeelerclub d’ Wijhe Ruit uit Oldebroek en Oranje vereniging ’t Harde hebben de handen ineen geslagen en een pracht van een parcours uitgezet.

Freewheel 't Harde 087_500x333

De deelnemers werden hartelijk ontvangen door de de plaatselijke voetbalvereniging sv ’t Harde. 42 deelnemers stonden om 20.00 uur te popelen aan de start voor hun wedstrijd. Eén wedstrijd maar drie categorieën zouden in een half uur tijd 25 kilometer afleggen. De speaker kondigde een rustige eerste ronde aan in verband met het natte parcours maar de skeeleraars wilden niets liever dan het publiek vermaken met een harde, snelle en prachtige wedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd kwam dan ook op naam van Edwin Korenberg die enkele ronden voor het peloton uitreed. Maar Ramon Wieberdink en Aleid Klompmaker stelden orde op zaken en haalden vervolgens het tempo heel even omlaag om een beetje lucht te krijgen. Het eerst volgende groepje daarachter met onder andere Wilbert Boer en Harry Kamstra kregen daardoor de gelegenheid zich in de kop van de wedstrijd te kunnen melden. Harry Kamstra gaf deze positie ook niet meer af want dit betekende voor hem een overwinning in de categorie Masters. Tonnie van Tongeren wist in deze categorie de derde plaats voor zich op te eisen.

Iets meer achterin het peloton reden ook twee dames hun eerste marathon wedstrijd. Debuteren in een wedstrijd zo dicht bij huis was een mooie ervaring volgens Brenda Evink en Tamara van der Linde. De aanmoedigingen van familie en bekenden helpen dan natuurlijk erg mee. De tiende plaats voor Tamara en de elfde plaats voor Brenda Evink  was het resultaat na een half uur ploeteren door de regen. Hoewel de rijdsters zelf altijd beter willen mogen we dit met recht een geweldige prestatie noemen en zo besloten ze al meteen na de wedstrijd: ” In Heerde staan we weer aan de start.”

Freewheel 't Harde 113_500x333

Ronald Haasjes uit Staphorst wist de c-wedstrijd op zijn naam te zetten gevolgd door Marthijn Mulder en Martijn de Boer. Edwin Korenberg stond net naast het podium met de vierde plaats. Wilbert Boer sprintte naar de zesde plaats. Remon Wieberdink en Aleid Klompmaker kwamen als elfde en twaalfde over de finish. Thijs Hulst reed naar de zeventiende plaats in deze categorie.

Bij de dames wist Jennienke Kamphuis de meiden van ist Keep-moving af te troeven. Zij mocht tussen Dahpne Hendriks en Marieke Kroes de hoogste trede van het podium beklimmen.

Freewheel 't Harde 713_500x333

Na afloop werd er in de kantine van sv ’t Harde nog even nagesproken, maar door de gezelligheid liep dit uit tot donderdagmorgen heel vroeg. Gezien de vele positieve reacties van de rijders met betrekking tot het parcours en de organisatie gaan we ervan uit dat we volgend jaar gaan beleven wat er in die late uren allemaal bedacht is om dit evenement in stand te gaan houden. Aan de samenwerking tussen Oranje vereniging ’t Harde en sc d’ Wijhe-Ruit Oldebroek kan het niet liggen.

Klik hier voor alle uitslagen.