Woensdagavond 10 mei was ’t Harde gastheer voor de Freewheel inline cup. Organisatie lag in handen van skeelerclub ‘d WijheRuit met al haar vrijwilligers en sponsoren. De wedstrijd mocht de aftrap zijn voor deze competitie daar het een week eerder in Eefde afgelast moest worden vanwege regen.

Om half 8 stonden alle Kadetten op één na klaar om van start te gaan. Tussen deze jongens en meiden gingen namens ‘d WijheRuit Henrianne van Triest Merit Westerink en …… tjsa. Ewout Beijeman was aan de achterkant van het parcour zijn aanvalsplan nog aan het schrijven. Toen hij dan een ronde te laat ook over de startlijn kwam was het peloton toch compleet en streek de jury met de hand over hart.

Henrianne en Merit reden hun wedstrijd mooi samen tot een goed einde met brons voor Henrianne en een vijfde stek voor Merit. Ewout streed ondertussen in de kopgroep om aansluiting. Aan het elastiek wist hij telkens weer terug te komen. Pas in de laatste meters moest hij toegeven dat het podium net te hoog gegrepen was en finishte als vierde.

Om 20.00 uur mochten de senioren heren, Masters, Dames en Junioren A/B heren en dames van start gaan.  Onze hoofdtrainer Harry Kamstra startte met zijn ploegmaat bij Stouwdamsport.nl Hans van de Wetering bij de Masters. Harry werd omringd door zijn eigen pupillen Brenda Evink (DJA) Tamara van der Linde (DJA) Alise Smit (DJA) Alyne Boerman (DJB) Leoni Klompjan (DJA) Herrald Vinke (HJA) en Pieter Beijeman (HJB). Met ook enkele landelijke B-rijders in het peloton werd het tempo vanaf meter 1 opgevoerd naar een schrikwekkend hoog tempo. Gelukkig schrokken de rijders er zelf niet van en denderden Harry en Hans mee in het eerste peloton en zocht de rest van onze rijders een plekje in het tweede peloton. Halverwege de wedstrijd opende Hans de strijd om de winst bij de Masters die hij ook met succes afrondde.

Na 24 ronden mochten de Dames afsprinten, Gerline Crediet uit Nieuwleusen deed dit het beste. De Oldebroeker dames finishten allemaal in het volgende peloton.

Voor de mannen werd het rondenbord daarna zonder pardon weer op 10 gezet. Aangemoedigd door de net gefinishte dames werd het toetje aan het publiek voorgeschoteld. Dit alles omdat de kussen van rondemiss Judith Vinke niet gratis vergeven werden. Na 34 ronden mocht Judith winnaar Edwin Korenberg als winnaar begroeten op het podium en zoals eerder genoemd Hans van de Wetering bij de Masters.

Alle rijders worden bedankt voor hun komst en sportieve strijd. Jury bedankt voor het begeleiden van de wedstrijden en organisatie en vrijwilligers bedankt voor jullie inzet waardoor het een succesvolle avond mocht worden.  

Uitslagen