Het was genieten in ’t Harde, de Freewheelwedstrijd van 7 mei was een groot succes.

Met een 25-tal vrijwilligers van onze club hebben we het wederom voor elkaar gekregen om een prachtige wedstrijd te organiseren in ’t Harde en met Mogema ’t Harde als hoofdsponsor van deze wedstrijd kon het niet meer stuk, alles was top geregeld en alle benodigde faciliteiten waren aanwezig en beschikbaar gesteld door Mogema, fantastisch dat Mogema zich zo heeft ingezet om dit evenement tot een succes te maken.

_MG_7700

Wederom stonden er rijders uit Oldebroek aan de start, zowel jeugdrijders als masters, geweldig wat een enthousiast publiek langs de kant wat de sfeer compleet maakte op deze zonnige avond.

De organisatie in ’t Harde kan terugkijken op een zeer geslaagde en goed georganiseerde skeeleravond.

Om half acht werd het startschot gegeven voor de kadetten jongens en meisjes. In de eerste fase van de wedstrijd zijn het de meiden die voorop rijden en het tempo bepalen. Halverwege koers schakelt Harjan Tromp op en wint met een ruime voorsprong de wedstrijd. Thijs Kalthof doet flink z’n best om de achterstand goed te maken maar hij moet genoegen nemen met een mooie tweede plek. Lars Westerink komt op het podium voor de derde plaats.

Bij de kadetten meisjes gaat de eindsprint tussen Nicole Compagner en Renee Bijker. Na een spannende laatste ronde is het Nicole Compagner die nipt wint voor Renee Bijker. Claire van der Veen wordt deze avond derde.

Voor de senioren dames en heren wedstrijd staan ruim zestig rijders aan de start. Het zijn de gezusters Crediet die het tempo van de snelste groep goed bijbenen en samen voor de eindzege bij de dames gaan rijden. Het is Gerline Crediet die dit keer de eindzege pakt voor zus Janita, Thirza Gorkink wordt derde.

Bij de heren senioren is het een kopgroep van negen rijders die twee rondes extra rijden om te bepalen wie de winnaar deze avond wordt. In spannende eindsprint is dit keer Marthijn Mulder de snelste voor Ronald Haasjes en Edwin Korenberg die resp. tweede en derde worden.

Harry Kamstra is dit keer weer de enigste master die de snelheid van de kopgroep bij kon benen en eerste werd in deze categorie. Robin van Alfen en René vd. Meulen gaan als tweede en derde met de bloemen naar huis.