Op de slotdag van het Nederlands kampioenschap baan in Nijeveen heeft Gerco van de Beek goud behaald op het onderdeel aflossing. Hij deed dit met zijn gelegenheidsteam waar ook Luuc ter Haar en Michel Mulder deel van uitmaakten. Met 3 teams in de baan werd er een prachtige wedstrijd van gemaakt waarin de ene inhaalactie volgde op de volgende acrobatische actie.

Gerco van de beek pakt goud met Luuc ter Haar en Michel Mulder

Gerco van de beek pakt goud met Luuc ter Haar en Michel Mulder

Gerco die eerder op de dag een millimeter te kort kwam voor de finale van de 500 meter laat zich nadrukkelijk zien op zowel de sprint afstanden als ook de afstanden voor de lange adem. Hij zal nu moeten afwachten of bondscoach Desly Hill hem nodig heeft voor het EK in Geissingen.

Alise Smit stond vanmorgen om 9.10 uur al aan de start voor haar 500 meter serie. Ze wist helaas niet door te dringen naar de volgende ronde en finishte daardoor als 13e.

Kevin Spronk reed vandaag twee afstanden, eerst stond de 500 meter op het programma waar hij als 11e eindigde. Later bleek dit slechts een opwarm ronde te zijn voor de aflossing want daar pakte Kevin met zijn team, met ook Michel Eenkhoorn en Nils van der Vegt, het brons. In een moeilijke serie knokte zijn team zich naar de finale. De finale was opnieuw een zeer spannende race waar het tempo enorm hoog lag, door tot de laatste meter door te vechten mocht Kevin met zijn teamgenoten het podium beklimmen. Herrald Vinke was goed op weg in zijn serie maar werd gediskwalificeerd door een foute wissel.

Brons voor Kevin Spronk samen met Michel Eenkhoorn en Nils van der Vegt.

Brons voor Kevin Spronk samen met Michel Eenkhoorn en Nils van der Vegt.

Edwin Korenberg reed vandaag de 500 meter waar hij als 14e eindigde. Later op de dag stond Edwin samen met Remon Vos en Bas de Vries aan de start van de aflossing-race. Nadat ze de finale behaald hebben stonden ze als kanshebbers aan de start. Tot de laatste ronde reden ze op kansrijke positie maar in de laatste bocht ging het mis. Remon Vos kwam in aanraking met een tegenstander van team Maple en kwam ten val. Uiteindelijk besloot de jury het team van Edwin Korenberg te diskwalificeren waardoor de teleurstelling de overhand nam bij Edwin en zijn team.