Afgelopen twee dagen was Wezep het decor voor  het wegkampioenschap skeeleren. Skeelerclub de Wijheruit heeft in samenwerking met SKOV Heerde een gedenkwaardig kampioenschap neergezet.  Na afwezigheid van twee jaar kan er nu teruggekeken worden op een waardevolle terugkeer.

Wezep jan korenberg_500x680

Ook het succes van onze leden zorgt ervoor dat een gevoel van euforie de overhand heeft. Jan Korenberg pakte goud op de puntenkoers bij de junioren A.  Een zeer sterke race en met een aanvallend karakter wist hij met winnend af te ronden. De voorbereiding was nog wel enigszins zenuwachtig want er trok juist een buitje over. De rijders kregen tien minuten extra tijd om een keuze te maken tussen regenwielen of de gewone wielen. Achteraf gezien is het weer ons zeer gunstig gezind gebleven.

Alise Smit reed vanmorgen naar een zevende plaats op de 200 meter tijdrit en dat zorgde voor een glimlach op haar gezicht die vermoedelijk volgende week nog niet verdwenen is. Op het juiste moment een topprestatie leveren is een prestatie op zich. De 1000 meter en de puntenkoers finishte ze respectievelijk als 17e en 14e. Annelien Stoel  had zich enkel geplaatst voor de puntenkoers, deze wedstrijd finishte ze als 20e maar ook Annelien heeft zich niet verstopt maar alles uit kast gehaald om deze thuiswedstrijd tot een succes te maken.

Bij de kadetten jongens stonden onze clubleden Kevin Spronk en Herrald Vinke aan de start. Kevin reed in 21.123 naar de twaalfde plaats op de 200 meter tijdrit. De 1000 meter werd hij 14e om vervolgens de puntenkoers de top tien van Nederland te behalen met de 10e plaats. Herrald werd 23e en 28e tijdens de races. Maar het rijden was maar een klein deel van zijn taak in Wezep. Herrald was er de afgelopen twee dagen verantwoordelijk voor dat de muziek bleef draaien en het Wilhelmus door de luidsprekers klonk.

Edwin Korenberg en Ramon Wieberdink reden hun wedstrijden bij de junioren b categorie. De korte afstanden dienden als opwarm rondes voor deze mannen van de lange adem. Ramon reed zichzelf naar de 17e plaats op de punten koers en Edwin reed zich naar een prima 6e plaats tijdens deze race. De kramp zat van onder tot boven in z’n lijf maar Edwin wist zich groot te houden tot de klassering een feit was.

Ten slotte kwam Gerco van de Beek nog ten tonele bij de senioren mannen. Tussen wereldtoppers als Michel en Ronald Mulder reed hij zich naar de vijfde plaats in een zeer harde wedstrijd. Het publiek genoot van de strijd die de mannen lieten zien. En Wezep heeft definitief kennis gemaakt met de skeelersport die wereldwijd zo groot is maar in ons land nog veel meer aandacht verdiend dan het nu krijgt.

De organisatie kijkt tevreden terug en bedankt de beide clubs, alle vrijwilligers en sponsoren. En natuurlijk ook de bewoners langs het parcours voor de gastvrijheid die zij ons gaven.