Donderdag 21 augustus hebben een aantal van onze jeugdleden op het 24-kika parcours in Biddinghuizen getraind. De training was ter voorbereiding op het “skaten tegen kanker” evenement wat 4 en 5 September plaatsvind. Het evenement wat elk jaar nog lijkt te groeien wordt dit jaar voor de 12e maal georganiseerd.

De jeugdleden konden door deze training wennen aan een parcours van maar liefst 3 kilometer lang. Ook bochten zowel linksom als rechtsom is een ongebruikelijk obstacle. Verder is er ook nadrukkelijk geoefend op het rechts van de baan rijden zodat de snelle rijders en rijdsters die meedoen veilig hun rondes kunnen maken. Want spannend is het natuurlijk wel om tussen honderden andere inline-skaters 24 uur vol te maken.

IMG_0701

De Wijheruit zal goed vertegenwoordigd zijn met maar liefst 2 jeugdteams:

Meisjes/Dames Jongens/Heren
Alyne Boerman Rouke Postma
Brenda Evink Niek Post
Leonie Klompjan Ewout Beijeman
Judth Vinke Pieter Beijeman
Merith Westerink Erben Rens
Henrianne Van Triest Evan Evink
Kimberly Kanis

Als meerijdende begeleiders gaan Harry Kamstra en Thijs Hulst mee, dit heeft uiteraard alles met de veiligheid te maken want rijden als het schemert of ’s morgens vroeg in de dauw vraagt om extra alertheid. De oudere rijders en rijdsters gaan ook ’s nachts door met de prestatie tocht. Speciaal voor dit evenement heeft Lenferink Deventer het inschrijfgeld beschikbaar gesteld voor één van de teams en heeft het bestuur van de “Wijheruit” besloten dit voor het andere jeugdteam te doen. Daarvoor heel hartelijk dank. Uiteraard is dit inschrijfgeld voor kinderen met de vreselijke ziekte bedoeld en met dat in het achterhoofd zijn de jeugdleden zelf ook actief geld aan het inzamelen.

Verder rijden er ook 2 recreanten teams namens de “Wijheruit”. De dames vormen een team met

Heleen Vermeulen
Marieke Ten Berge
Ida Scherjon
Henriette Van Heerde
Henriette Emmink
Frea Boerman
Anneke Veldman

De heren doen dit met:

Teunis Kwakkel
Tonnie Van Tongeren
Eibert Beijeman
Bertus Stoel
Egbert Van Zeeburg
Egbert Smit

Verder zal ook het team van Keep-moving aan de start staan. Door aan dit evenement meet te doen laten Janita Willems, Gerliene Crediet, Andrea Hokse, Marieke Kroes en Edwin Korenberg zien niet alleen voor zichzelf en voor eigen eer te willen strijden, maar ook mee te willen strijden tegen de kanker van kinderen.

Skeelerclub Oldebroek wenst iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij dit evenement heel veel succes toe. En draagt de stichting KIKA een warm hart toe voor het belangrijke werk dat zij doen.

Kika-logologo24kika