Kylie van de Brink is in wedstrijd voorbereiding, want de marathon in Oldebroek komt eraan. En ze weet, ze moet stralen op het podium.

De 16 jarige Kampense zal de 35e editie van de skeelermarathon de rondemiss zijn. Wekelijks traint ze met de baanselectie van de WijheRuit mee maar dit doet ze zonder wedstrijdambitie. Gewoon gezellig met de meiden leuke trainingen afwerken op een prachtige baan binnen een gezellige skeelerclub is voor haar voldoende. En de club is blij met haar inzet.

In prachtige kleding van Dickhof mode en geknipt en opgemaakt door kapper Koele zal Kylie de prijswinnaars en winnaressen huldigen op het podium.

Eigenlijk zou ze deze koningsdag gewoon aan het werk moeten in de supermarkt. Maar Tonnie van Tongeren vroeg haar als rondemiss, en na kort overleg thuis werd dit leuke aanbod hartelijk aangenomen. “is toch leuk om te kunnen zeggen dat je rondemiss bent geweest”, aldus Kylie.

Het is het avontuurlijke want haar in de genen zit. Geboren in Singapore, aantal jaar opgegroeid in Australië om uiteindelijk in Kampen neer te strijken is voor haar heel normaal, maar het verlangen om dingen te beleven is er. Kylie hoopt na haar gymnasium een studie in de geneeskunde te kunnen volgen. Maar een beroep in Nederland uitoefenen zit er waarschijnlijk niet in. Australië is waar haar hart is blijven liggen en daar hoopt ze ooit terug te komen. 

Voor nu eerst alle focus op koningsdag, en dat doe je door lekker tijd door te brengen met vrienden en familie. Gezelligheid en genieten van de sport is voor Kylie het belangrijkste: “ik heb er gewoon super veel zin in”.

De dames zullen hun wedstrijd om 17.00 uur starten. De heren volgen om 18.00 uur

wedstrijdinfo