Op vrijdag 12 april vierden de basisscholen in de gemeente Oldebroek de Koningsspelen. Een sportdag ter ere van de verjaardag van Koning Willem Alexander. Goed Bezig organiseerde in Oldebroek voor vijfhonderd leerlingen uit de groepen 4 tot en met 8 een sportcarrousel en slagbaltoernooi.

Workshops
De groepen 4 tot en met 6 verzamelden zich bij Kulturhus De Talterwaar afgetrapt werd met de Koningsdans ‘Pasapas’. Hierna werden in de Talter en op het vernieuwde sportpark erachter workshops aangeboden. Lokale beweegaanbieders presenteerden zich met gave activiteiten: 
Volleybalvereniging Bakkerij Jonker/Blauw Wit OldebroekDansschool Bruinewoud, voetbalverenigingen VSCO ’61 en OWIOSGymnastiekvereniging SOS OldebroekBootcamp Oldebroek en SC Oldebroek E O. Dit werd aangevuld met workshops stunt, circus, skateboarden en hockey. De driehonderd deelnemende kinderen genoten met volle teugen!

 

Skeeleren bij Skeelerclub Oldebroek

De deelnemende kinderen konden bij de skeelerclub deelnemen aan een skeelerclinic. Zij konden gebruikmaken van skates, helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers die vanuit de club beschikbaar werden gesteld. De kinderen maakten onder andere kennis met vallen en opstaan en eindigden de clinic met een estafette.

De clinics werden verzorgd door clubtrainers met ondersteuning van studenten van Landstede Zwolle.