Koningsdag 2019 was een regenachtige dag, waarop de eerste KNSB Marathon Cup van het nieuwe jaar in Oldebroek werd verreden. Het was een mooi rondje rond het gemeentehuis van 786 meter.

Op het gedeeltelijk nieuw geasfalteerde parcours stonden 25 dames aan de start. Vanuit S.C. Oldebroek streden Alise Smit en Leoni Klompjan om een plaatsje te bemachtigen op het podium. Op het nog deels natte parcours werden na een snelle en spannende 32 ronden de podiumplaatsen als volgt verdeeld: 1 Bianca Roosenboom, 2 Anna van den Bos en 3 Beau Wagemaker.

Bij de heren stonden 27 gemotiveerde rijders aan de start. De mannen reden van begin af aan op hoog tempo, jammer genoeg moest de wedstrijd i.v.m. weersomstandigheden worden geneutraliseerd. Helaas bleef het te lang doorregenen en werd het parcours dusdanig glad dat is besloten de wedstrijd af te lassen.

Met speciale dank aan organisatie, vrijwilligers en sponsoren hopen we volgend jaar op koningsdag de wedstrijd weer te kunnen organiseren. Er wordt nog gekeken naar een mogelijkheid de Marathon later dit seizoen in te halen.