Zaterdagavond 24 juni is ’t Harde het strijdtoneel van de KNSB marathon Cup inline skaten. Dit alles zal plaats vinden rondom het terrein van de hoofdsponsor van deze skeelerwedstrijd Mogema ’t Harde. Afgelopen jaar hebben we gezien welke een spektakel het betekende tijdens de finale wedstrijd. Dichterbij kunnen we topsporters niet brengen, niet voor de TV maar deze toppers van Nederland zullen door de straten van ’t Harde racen.

Skeelerclub Oldebroek is de organisator van deze wedstrijd, en staan met een 35 tal vrijwilligers gereed om dit te doen laten slagen. Zij willen dat de marathonsport welke ooit op de Veluwe is begonnen met mannen als Dries van Wijhe en gebroeders Ruitenberg zijn aanzien weer terug wint en het publiek kan vermaken met live topsport.

Met toppers als Crispijn Ariens, Ingmar Berga, Gerwin Smit, Elma de Vries, Bianca Roosenboom en Berber Vonk kan men zaterdag mooi spektakel verwachten.

De leiders in het klassement bij de senior heren zijn Crispijn Ariëns en Ingmar Berga met beiden 133.2 punten, als derde volgt op gepaste afstand Luc ter Haar, dit beloofd strijd van de bovenste plank.
De leidster in het algemeen klassement bij de senior dames is Berber Vonk met 131.2 punten gevolgd door Janita Willems-Crediet met 118,1 punten op de tweede plaats en Elma de Vries  met 107 punten op de derde plaats.

Foto Neeke Wassenberg-Smit

De leider in het algemeen klassement bij de beloften is Sjors van der Meer, gevolgd door Martijn de Boer en plaatselijke rijder Kevin Spronk uit Elburg, in deze categorie is men aan elkaar gewaagd.
Al met al beloofd het een grootse wedstrijd te worden op ’t Harde

De wedstrijd van de Senioren dames start om 19.00 uur en aansluitend zal om 20.00 uur het startschot vallen voor de Senioren heren/Beloften. De start/finish is bij de hoofdsponsor Mogema aan de Nijverheidsweg 12.

De toegang is gratis waardoor u allen kunt genieten van deze topsport, mede mogelijk gemaakt door, Salverda Bouw, T.M.I-Bosch, Companjen Constructies BV, Berghtec Kampen, Univé verzekeringen, Dunnewind-de Lange BV, Wetra transport, JK Dranghekkenverhuur, AW bestratingen en voetbalvereniging ’t Harde.