Auteur Bertus Stoel

Vandaag, 6 april, start de landelijke baancompetitie. Tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen kun je gelijk kwalificatie afdwingen voor het NK in Almere.
De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd weer spannend hoe je ervoor staat. Heb ik genoeg getraind; of juist teveel, ben ik scherp op de sprint of zijn de lange afstanden beter. Met het te koude weer was het de afgelopen weken moeilijk trainen; maar iedere deelnemer heeft hier evenveel last van gehad.
Vandaag was het  koud; maar droog en weinig wind. De wedstrijden werden vol vuur verreden, hier konden wij ons aan warmen.

KPN Landelijke baan jeugd Staphorst

Bij de pupillen 1 meisjes stond Annelien Stoel aan de start namens onze vereniging. Zij reed een degelijke wedstrijd met twee keer een 10e plek en op de slotafstand  (afvalkoers) een 8e plek. In de eindklassering werd ze 11e. Annelien zat er steeds goed bij en kon lang met de besten mee. Wellicht zit er komende wedstrijden nog meer in

Bij de kadetten meisjes kwamen Alise Smit en Emma van Egteren aan de start. Voor beiden was het de eerste keer dat ze aan een landelijke wedstrijd meededen. Alise begon met een fantastische 300 meter. Ze werd op deze afstand 8e en heeft hiermee gelijk kwalificatie voor het NK afgedwongen. Bij de andere afstanden moet ze nog een plekje in het peloton vinden. Met een 21e en 27e plek werd ze 21e in het eindklassement.
Emma van Egteren begon met een 18e plek op de 300 meter. Beide andere afstanden was het nog een beetje zoeken naar haar plek in het peloton met een 30e en 32e plek werd ze 28e in de eindklassering. Tijdens de laatste afstand kwam ze ten val. Meiden als jullie je plek een beetje vinden in het landelijke baan geweld kunnen jullie omhoog gaan kijken. Beschouw deze wedstrijd als leermoment.

Bij de kadetten jongens deden Edwin Korenberg, Kevin Spronk en Herald Vinke mee. Edwin reed een goede wedstrijd. Met een 10e,6e en 9e plek werd je 9e in het eindklassement. Je liet je af en toe goed van voren zien. Een paar plekken winst zit er zeker nog in.
Kevin  reed een regelmatige wedstrijd met een 22e 26e en 16e plek werd hij 16e in de eindklassering.  Net als vorig jaar zijn de langere afstanden je meer op het lijf geschreven. Je staat er mooi tussen en misschien zit ervoor dit jaar nog meer in.
Herald werd 26e in de eindklassering. Na een 32e en 31e plek reed hij een knappe afvalkoers. Hierbij werd hij 24e. Vorig jaar was je start ook wat moeizaam en in de loop van het seizoen ging het steeds beter. Iets om je aan vast te houden!

Remon Wieberdink kwam aan de start bij de junioren B jongens. Remon werd netjes 18e in het eindklassement. Hij eindigde in de onderdelen resp. 18e, 16e en 20e. Een goede start tussen de grote jongens. Komende tijd vertrouwen opbouwen tijdens de wedstrijden en op deze wijze de weg omhoog proberen te vinden.

Alle deelnemers succes toegewenst tijdens komende wedstrijden.

Voor foto’s klikt u HIER gemaakt door Jannes Wolf

Gehele uitslagen van het dagklassement kunt u HIER vinden.