Vandaag gaat de reis naar Almere . Hier wordt de tweede landelijke baan wedstrijd gehouden.

Landelijke baan Almere

Op een prachtig aangelegde piste werd er weer fel gestreden om de kwalificatie plaatsen voor het NK. Ook de NK titelstrijd wordt hier verreden van 31 mei – 2 juni. Vandaag kunnen de rijders alvast kennis nemen van de piste.Voor een aantal leden van onze vereniging was het weer wat wennen om te rijden op een piste.

We begonnen de dag met wat lichte regen en de wedstrijd werd tijdens de tijdrit van de kadetten meisjes even stil gelegd wegens gevaarlijke omstandigheden. Na de regen brak de zon door en was het aangenaam toeven langs de baan. Helemaal toen de grote kanonnen in de baan kwamen. Manon Kamminga en de gebroeders Mulder reden de 300 meter tijdrit tussen onze wedstrijden.  De handen van het publiek kwamen op elkaar voor het vuurwerk van deze toppers.

Voor onze vereniging kwamen Jan Korenberg en Remon Wieberdink in de baan in de categorie Junioren B  Jongens. Jan liet zien dat hij na zijn operatie op de goede weg terug is. Met een aansprekende 2e plaats  op de puntenkoers bied dit perspectief voor het NK. In de daguitslag werd hij 6e Ramon werd 23e na een keurige 17e plek op de laatste afstand.

Bij de kadetten jongens verschenen Edwin Korenberg, Kevin Spronk en Herrald Vinke aan de start.  Edwin werd 12e in het algemeen klassement.  De puntenkoers leverde een 9e plek op. Tijdens de wedstrijd deed hij lang om de bovenste plaatsen mee. Kevin werd 20e in de eindrangschikking. Tijdens de puntenkoers werd hij knap 17e. Herrald eindigde op de 30eplek. Ook de puntenkoers verliep bij hem het beste met een 27e plek.

Bij de kadetten meisjes verschenen Alice Smit en Emma van Egteren aan de start. Alice had niet de geweldige tijdrit van vorige week in de benen. De baan was nat en dit was de oorzaak dat zij niet voluit ging tijdens de tijdrit. Tijdens de puntenkoers reed je in het begin iets te voorzichtig. Volgende keer gelijk aansluiten dan kun je zeker een plek of 10 stijgen. De 29e plaats was vandaag voor jou.

Emma kwam tijdens het inrijden ongelukkig ten val. Ze reed nog de tijdrit; maar moest het verdere verloop van de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Emma sterkte met je herstel van de val. We zullen zeker nog van je horen dit seizoen.

Bij de pupillen 1 meisjes stond Annelien Stoel aan de start. Zij werd in het dagklassement 14e.  Bij de 500 meter series reed ze naar een goede 10eplek. Bij de puntenkoers kon zij de top volgen; maar meer ook niet. Vandaag zat er niet meer in dan een 14e plek

Terug kijkend op 2 landelijke baan wedstrijden mogen wij concluderen dat de meeste rijders van onze vereniging op de sprint nog wat tekort komen. Op de langere afstanden gaat het beter. Het duurt nog 7 weken voordat het NK verreden wordt. Er is ambitie en enthousiasme bij de rijders en trainers. Dit geeft voldoende vertrouwen dat we komende tijd omhoog mogen kijken wat ranglijst betreft!

Auteur Bertus Stoel