Op zaterdag 19 april reisden we af naar Nijeveen. Op de mooie en veilige piste van de plaatselijke skeeler vereniging “de Eendracht” moesten we vandaag de wedstrijden afwerken. Op het programma stond de 1000 meter series en de altijd mooie puntenkoers. De tijdrit was uit het programma gehaald omdat anders de dag veel te lang zou worden. Het weer was fantastisch, vele bruine (of verbrande) hoofden vandaag door de vele zonneschijn en schrale oostelijke wind. Fantastisch skeelerweer dus!

En er werd gereden vandaag! Op het scherpst van de snede werd er gestreden om de prijzen.

Bij de kadetten Meisjes kwamen Alise Smit en Annelien Stoel in de baan. Alise reed naar een keurige 12e plek. Chapoo Alice, heel goed gedaan! Annelien kon zich nog niet van voren melden en werd 30e.

Bij de kadetten Jongens reed Kevin Spronk naar een 7e plek, Het optreden tijdens de puntenkoers was heel goed. Volgende keer nog een paar punten scoren en je hebt op dit onderdeel uitzicht op een podiumplaats. Herrald werd 29e. De puntenkoers zag er goed uit!

Bij de junioren miste Edwin Korenberg net het podium met een 4e plek. De 1000 meter zag er fantastisch uit. Remon Wieberdink verbeterde zich ook goed en legde beslag op de 18e plek. Wilbert Boer reed vandaag ook beter dan vorige week. Hij werd keurig 23e.

Tussen de 1000 meter series en de puntenkoers reden de senioren jongens en meiden de tijdrit over 300 meter. Het kanon Ronald Mulder liet even zien wat sprinten is.

Conclusie na de tweede wedstrijd is dat we met ons allen voorzichtig naar boven kunnen kijken. Sommige rijders moeten nog wat sleutelen aan de trainingen en aan de snelheid. Dit zal de komende tijd zeker gebeuren werd mij in het oor gefluisterd!

Auteur; Bertus Stoel