Vandaag hadden we landelijke baanwedstrijd in Stevensbeek.

Na eerst Google maps geraadpleegd te hebben reden we deze zaterdagmorgen in alle vroegte richting zuiden hopende de zon spoedig te zien. Volgens buienradar moest omstreeks 10 uur, aanvang wedstrijd, de zon gaan schijnen. Vandaag werd bewaarheid dat weersverwachtingen 80 % zekerheid bieden. Deze morgen zaten we met de 20% missers opgescheept. Toen we arriveerden begon het lekker te miezeren en dat bleef het een groot gedeelte van de dag doen.

Hierdoor was de baan verre van optimaal en waren er vele glibber en valpartijen. Tijdens de 500 meter serie’s viel het nog mee; maar tijdens de afvalkoers was het een drama. Nadat de kadetten M wedstrijd wegens de vele valpartijen stilgelegd was nam de wedstrijdleiding het verstandige besluit om over te stappen op een puntenkoers. De skeelersport is spectaculair maar valpartijen hoeven hier niet aan mee te werken. KNSB wij hopen dat jullie geschikte banen uitzoeken met onderdelen van wedstrijden die bij desbetreffende baan passen! Wij wensen de vele geblesseerde rijders dan ook een voorspoedig herstel toe en wij hopen jullie snel weer terug te zien op de baan.
landelijke baan stevensbeek
Namens onze vereniging kwam Jan Korenberg bij de junioren B jongens in de baan. Op de 500 meter werd hij 12e en de 2e wedstrijd, de puntenkoers, werd Jan knap 2e. Dit bied perspectieven richting NK. In de einduitslag werd Jan 5e

Bij de kadetten J hadden we drie starters. Edwin Korenberg bewees ook vandaag weer met de besten mee te kunnen komen met een 6e en 10eplek was een 7e plaats je deel in de einduitslag.

Herrald Vinke reed naar een 25e plek en Kevin Spronk naar een 27e.  Er moet altijd 1 wedstrijd in het seizoen de slechtste wezen en deze komt daarvoor in aanmerking. Gewoon lekker doorgaan en nieuwe wedstrijd nieuwe kansen.

Bij de kadetten meisjes kwamen Alise Smit in actie. Emma werd 25e in de eiduitslag. De 500 meter leverde haar een 23e plek op en de puntenkoers een 24e plek. Alise werd 30e na een 34e plaats op de 500 meter en een 22e plaats op de goed gereden puntenkoers. De meiden hadden de schrik in de benen na de vele valpartijen waarbij ze zelf ook betrokken waren. Gelukkig bleef de schade bij hen bij  een paar schaafwonden. Komende zaterdag zijn er weer kansen genoeg om jullie te bewijzen !

Bij de pupillen 1M kwam Annelien Stoel in actie. De 500 meter liep al slecht met een 18e plek en bij de afvalkoers was er niet de durf om brutaal te rijden op de gladde baan. Een 22e plek was hier haar deel. Dit werd ze ook in de einduitslag. Ook voor haar geld, er zit altijd een keer een slechte wedstrijd tussen en laten we hopen dat het deze was!

Al met al was het voor sommigen een wat teleurstellende dag; voor anderen verliep de dag beter en voor sommigen zelfs goed! Gelukkig kwamen we allemaal na de vele buitelingen heelhuids weer terug op onze thuisbasis. Rijders vol gas vooruit!

Auteur, Bertus Stoel