Almere had dit jaar de primeur. De eerste landelijke baanwedstrijd mocht hier georganiseerd worden.

Na een mooie rit door de polder met prachtige kleuren vanwege de vele bollenvelden kwamen we aan op de mooie piste van Almere. Rond 10 uur scheen de zon volop en was het aangenaam vertoeven langs de baan.

Rond half elf werden de eerste rijders losgelaten. Volgens de organisatie zou het een lange dag worden vanwege de grote deelname. Een Michel Mulder effect?

Oldebroek was vertegenwoordigd bij de Junioren B jongens, de Kadetten J en Kadetten M

Edwin Korenberg kwam dit jaar goed uit de startblokken bij de junioren b jongens. Hij behaalde een mooie 8e plek. Ramon Wieberdink werd 23e en Wilbert Boer deed het nog wat voorzichtiger aan tijdens zijn eerste landelijke baanwedstrijd. Hij werd 30e.

Bij de kadetten jongens reed Kevin Spronk een puike wedstrijd. Hij werd keurig 9e. Herrald Vinke kwam vandaag nog niet goed uit de verf. Hij werd 29e.

Bij de kadetten meiden werd Alise Smit 18e. De sprint was goed met een 11e plek. De andere afstanden worden zeker nog beter dit seizoen. Annelien Stoel werd 29e. Al jaren is zij een slow starter en dit jaar was het niet anders. Bij haar gaat het beste nog komen.

Aan het eind van de lange dag waren er zeer tevreden rijders en een aantal rijders die op iets meer hadden gehoopt . Al met al hebben we snelle wedstrijden gezien. Het niveau lag hoog deze zaterdag. Ook konden we zien dat een aantal rijders van onze vereniging “piste ervaring” missen. Het seizoen is nog lang en er is nog tijd genoeg om de puntjes op de i te zetten.

Auteur, Bertus Stoel