Zaterdag 28 juni ging de reis naar Rijssen. Hier werd een KNSB marathon verreden waar ook  jeugd wedstrijden aan toegevoegd waren. Uit Oldebroek kwam een hele delegatie opdagen. In bijna alle klassen hadden we deelnemers Allen lieten  zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn.

harry rijssen_500x281

 

Bij de Masters reed Harry Kamstra naar een prachtige 2e plek. Steeds weer sleurde hij op kop van het peloton. Tijdens deklim moesten er steeds meer deelnemers af. Harry bleef de laatste ronde over met een medekoploper. Helaas voor Harry had deze een flitsend eindschot en ging met de zege aan de haal. Tonny van Tongeren legde beslag op plek 13.

Bij de beloften eindigde Aleid Klompmaker als 28e. Ramon Wieberdink klasseerde zich als 19e . Edwin Korenberg reed keurig in de kopgroep en klasseerde zich als 7e.

Tamara van der Linde mocht meerijden met de dames A. Een aantal ronden kon ze het tempo op het zware en mooie parcours volgen. Hierna moest ze lossen en ging ze haar eigen race rijden. Ze werd als 41e geklasseerd. Keurig gedaan Tamara; het waren 25 loodzware kilometers.

Bij de pupillen 3 meisjes ging Ester Korenberg als 2e over de eindstreep. Merit Westerink eindigde in haar categorie ook als 2e. De pupillen 2 en pupillen 3 jongens en meiden reden gezamenlijk hun wedstrijd.

merit rijssen_426x333

De pupillen 1 en kadetten  reden de jongens en de meiden ook gezamenlijk hun wedstrijd. De lucht werd steeds dreigender en de vraag was of het droog zou blijven. Gelukkig viel er niet meer dan een enkel spatje. Lars Westerink eindigde in de middenmoot.  Alyne Boerman wist bij de pupillen 2 meisjes als 2e over de streep te komen. Bij de cadetten meisjes was er een felle strijd om de podiumplekken. Alice Smit en Annelien Stoel lieten zich goed zien. Alice eindigde als 2e en Annelien als 4e

kadetten rijssen_488x333

De grote kanonnen (A rijders)waren hierna aan de beurt. Jan Korenberg sloop prachtig met de kopgroep mee en kwam als 3e over de finish.

Zaterdag 5 juli staat voor de jeugd een etappe om de Stouwdam-competitie op het programma, deze wedstrijd bestaat dit maal uit een deel op de baan en een deel op het marathon parcours. Ditzelfde marathon parcours is na de jeugd het decor voor de finale van de KNSB-marathon competitie voor senioren. Om 13.00 uur zal de wedstrijd voor de jeugd beginnen.