Logo SC Oldebroek e.o.

De verjaardag van onze koning staat voor SC Oldebroek ‘d WijheRuit in het teken van haar 34e skeelermarathon. Tevens is dit de landelijke aftrap van de KNSB marathon competitie. Drijvende kracht achter deze wedstrijd is al jarenlang Tonnie van Tongeren. Lang was hij een vaste deelnemer van de wedstrijden maar vorig seizoen heeft hij zijn wedstrijdpak in de kantine opgehangen als teken dat hij echt gestopt is met de wedstrijden. De liefde voor de sport zit echter heel diep, dus ook dit jaar zette hij samen met Jan Klompmaker weer alles op alles om voldoende sponsoren vast te leggen voor zijn Oldebroeker marathon. Enkele hoofdsponsors zijn Univé verzekeringen, VanWonen vastgoedontwikkeling, Stouwdamsport, Berghtec onderhoud en Van Werven. Rondemiss dit jaar is Leonie Klompjan. Een dame die zelf uit de sport komt en ook actief lid is van de vereniging maar door blessures aan de kant moet blijven. Maar nu dus toch het podium zal beklimmen.

Nieuw dit jaar is de categorie indeling van de KNSB. Om 17.00 uur staan de Dames aan de start. En om 18.00 uur de Heren. Er zijn dus geen beloften en Masters meer zoals voorheen maar gewoon 2 categorieën. Voor het publiek natuurlijk mooi overzichtelijk aldus Tonnie. “We beginnen wat dat betreft meteen met de hoofdmacht bij de Dames en vervolgens het spektakelstuk van de Heren.

Door deze samenvoeging kan er weer een ouderwets groot peloton aan de start verschijnen. Wie er zoal komen is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Zelfs op de wedstrijddag zelf kan er nog bijgeschreven worden. Wie wel hun toezeggingen gedaan hebben is de complete ploeg van Okey fashion&Jeans met oa.oud-marathon wereldkampioen Crispijn Ariëns en oud Europees marathonkampioen Ingmar Berga in de gelederen. Zij en vele anderen komen doorgaans graag naar het laagvlieg rondje van Oldebroek. De ronde rond het gemeentehuis is mooi breed en de bochten overzichtelijk. Als het weer gunstig is, het publiek in grote getalen aanwezig en de skeeleraars in vorm zijn, hebben we alle ingrediënten in huis om koning Willem Alexander een fijne verjaardag te bezorgen.