Zaterdag 9 april werd de tweede Stouwdamcompetitiewedstrijd verreden op de piste van Skeelerclub Oldebroek. Met dertien deelnemers vanuit de club hadden we een mooie afvaardiging. Ondanks de buien konden alle drie de wedstrijden worden verreden en werden de winnaars gehuldigd.

De dag begon vroeg voor de vrijwilligers om alle benodigdheden en de catering klaar te zetten voor de deelnemers, juryleden, EHBO-ers en ouders. Tijdwaarneming, tentje voor de EHBO, tentje voor de juryleden, papier voor de printer, inschrijftafel, zwabbers om de baan droog te trekken, medailles, koffie, chocolademelk, soep en hamburgers alles werd door de vrijwilligers voorbereid.

Vanaf half negen begonnen de 111 deelnemers, hun ouders en begeleiders binnen te stromen. Eerst naar de inschrijftafel in de kantine om te bevestigen dat je aanwezig bent. Dan naar de clubtent om je spullen weg te leggen en je warming-up te doen. Ondertussen nog even schuilen voor een korte bui.

De wedstrijden begonnen met de individuele tijdrit. Zo snel mogelijk een 100m afleggen op de piste. Vlak voor de bocht starten, bocht lopen – daarbij niet over de witte lijn komen – en dan vol door naar de finish. Het leverde met de tegenwind niet de snelste seizoentijden op, maar een mooie start van de dag. Helaas viel Bente Toth na deze wedstrijd en kon zij niet meer meedoen aan de volgende wedstrijdonderdelen. Vincent Grootkarzijn pakte op de tijdrit en op de andere onderdelen bij de jongens pupillen 3 steeds de winst en stond ’s middags op het hoogste treetje van het podium.

Daarna volgende de tweede wedstrijd van de dag. Met maximaal zes tegenstanders tegelijk starten. Wie is het snelst na 2 rondes?

Tot slot volgende de derde en laatste afstand van de dag, een slopende puntenkoers. Met een sterke wind tegen richting finish en om de twee rondes een bel waarna je moet sprinten voor een eerste of twee plaats want dan verdien je 2 of 1 punt. Degene met de meeste punten na 10, 15 of 20 rondes is de winnaar. Het was afzien, het was loodzwaar, ruggen werden gestrekt, maar iedereen bleef doorgaan. Werd je gedubbeld, dan moest je (gelukkig) de wedstrijd verlaten.
Bij de meisjes pupillen 2 wist Sannah van der Weg haar stand in het tussenklassement, na een goede tijdrit, niet helemaal vast te houden en werd 5e in de daguitslag. Elin Zwep klom na haar tijdrit steeds is hoger in het tussenklassement en eindigde als 9e. Julia Bakker werd 17e, Mila Hofman werd 20e, Eline van de Belt 23e en Jasmijn Smit 23e (in verband met een verjaardagsfeestje kon zij niet meer deelnemen aan de laatste afstand).
In de zware puntenkoers bij de meisjes pupillen 1 wist Renske Winkoop heel goed stand te houden in de kopgroep  en maakte Esmee Bonestroo in het tweede gedeelte van de wedstrijd de afstand tot de kopgroep steeds kleiner. Renske behaalde een 4e plaats en Esmee een 5e plaats in het dagklassement. Eva-Lynn Grootkarzijn behaalde een 20e plaats, Carlijn Veltmaat werd 27e en Ninet Sluijter behaalde een nette 30e plaats.
Bij de jongens pupillen 1 was het een spannende strijd tussen drie jongens, waaronder Sander Leusink van Skeelerclub Oldebroek. Dan weer pakt Caspian in de puntenkoers 2 punten, dan weer Sander. Uiteindelijk won Caspian voor Sander en Gideon.
Bij de meisjes kadetten reden Kim en Merel vooraan mee in alle wedstrijden en behaalden een 5e (Kim Bakker) en 6e (Merel Smit) plaats in het dagklassement.
Vervolgens zagen wij een slijtageslag bij de kadetten jongens. Simon was een maatje te groot voor de andere deelnemers, maar Harmen en Twan van de r Poppe (Skeelerclub Oldebroek) streden volop in de puntenkoers. Twan reed een constant tempo en Harmen had de energie om telkens weer even extra aan te zetten, Twan voorbij te gaan en de puntjes te sprokkelen. Het leverde Twan wederom een derde plaats op in het dagklassement.
De laatste uitputtingslag van de dag was de 20 ronden puntenkoers bij de dames junioren. Hierbij werd het podium bezet door rijdsters van Skeelerclub Oost Veluwe. Sanne Bakker behaalde een 8e plaats in het dagklassement.

Daguitslag Oldebroek
Tussenstand na 2 wedstrijden
Foto’s Marielle Post