Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, mensen die motorrijden, buitenshuis en de tekst 'UNT UNIVE Foto' Jannes Wolff'Het wedstrijd seizoen is van start gegaan in Wierden. De Stouwdam competitie begint na twee Corona-seizoenen weer gewoon in April. Zoals het hoort, want dan weet iedereen dat het voorjaar is. Dat de zon steeds meer kracht krijgt en de keuze gemaakt moet worden voor korte mouwen en blote benen of misschien toch nog hooguit beenwarmers voor de kouwkleumen onder de rijders en fans. Zelfs in de trainingen beginnen de rijders afgelopen weken al in zomer sferen te komen. Maarrrr…..

Het was zaterdag 2 april toch wel wat frisjes in Wierden. De ijsclub van dit dorpje twijfelde behoorlijk of de zamboni van stal gehaald moest worden of toch gewoon de bezem. En de jury liet een gaskachel aanrukken om het klappertanden wat te onderdrukken. Terwijl de ijspegels aan de luidsprekers alleen maar groeiden werd om 9.30 uur een ieder welkom geheten en ging de eerste deelnemer van start voor zijn 200 mtr. tijdrit.

Namens skeelerclub Oldebroek maakte Eline van den Beld haar debuut in deze competitie. Op nieuwe skeelers in een nieuw tenue sprintte ze naar een nieuw avontuur. Gesteund door papa en mama langs de kant snelde Eline naar een 18e plaats waarbij ze op de tussen afstand zelfs 15e werd. Mooi als er weer nieuwe kinderen wedstrijden komen rijden.
In deze zelfde categorie reedt Jasmijn zich naar de 13e plaats. Een aantal zware races waarin ze alles gaf. Doordat de groep erg groot was werden er series gereden voor de afvalkoers. Een paar traantjes tijdens de race gaven aan dat echt alle registers los moesten om de finish te bereiken maar al met al een prima start van jou seizoen Jasmijn.

Bij de pupillen 1 meisjes vandaag 3 Oldebroeker dames aan de start. Een berg ervaring met Renske van Winkoop en Esmee Bonestroo. En Carlijn Veltmaat die dit jaar een hoop wil leren door een volledig seizoen te kunnen rijden.

Renske toonde haar klasse en reed zich doormiddel van een 5e tijd, een 4e plaats op de tussenafstand en de 3e stek op de afvalkoers naar de 4 plek op de eindstand.

Esmee stond na een verloren seizoen vorig jaar met de nodige spanning aan de start. En na een voor haar zelf wat tegenvallende tijdrit knoopte ze hier een paar prima races aan vast. Wanneer je een heel seizoen niet kunt skeeleren is elk resultaat wat daarop volgt goed en is een een 7e eindschikking gewoon heel knap. Prima gedaan Esmee!!

Carlijn strijde eveneens voor wat ze waard was en dit resulteerde in de 24e plaats op de daguitslag. Goed gestreden Carlijn.

De pupillen 1 mannen had Sander Leusink aan de start staan. 3x 4e op de afstanden verteld niet het hele verhaal. Waar hij twee afstanden gewoon z’n plek opeiste in de groep, reedt hij de laatste afstand de hele groep op achterstand. Een Mathieu van de Poel achtige, zeer vroege aanval (Sanders vader is fietstrainer) liet de rest in verbazing achter. Ruim een volle ronde reed Sander in z’n uppie voor de groep uit en voorkwam hij een vroege afvalling. Daarna was de energie op maar de trots blijft.

Bij de kadetten dames vinden we Merel Smit in de uitslagen. Twee maal 10e tijdens de kortste afstanden maar toen het wat langer werd wist Merel zich beter in haar element. 7e tijdens de afvalrace waarbij naast de afstand ook de wind een belangrijke rol was gaan spelen. Mooi om te zien dat specialiteiten zich uitbetalen tijdens de race. Totaal 9e op de dag uitslag.

De kadetten mannen leverde ook de eerste medaille van het seizoen op. Twan van de Poppe en Collin de Velde streden voor wat ze waard zijn. Een mooi duo die elkaar gedurende de wedstrijd nauwelijks uit het oog verliezen.
Beide rijders hebben een intensief schaatsseizoen achter de rug maar een prima vorm daarvandaan meegenomen. De Friese Oldebroeker Collin werd totaal Fjirde in de daguitslag en zag zijn maatje Twan het brons van de dag ophalen.

Alle rijders fantastisch gereden en gestreden. Hopenlijk is iedereen weer op temperatuur en wordt er volgende week zaterdag weer een mooie strijd geleverd op onze eigen baan in Oldebroek.