Iets later dan gepland, maar vanmiddag om 12.30 uur is de Nederlandse titelstrijd op de baan in Nijeveen van start gegaan. Op het programma de 300 meter individuele tijdrit en later op de dag de afvalkoers voor alle categorieën. Een 8-tal leden van SC “d’ Wijhe-ruit” hebben zich de afgelopen weken geplaatst voor één of meerdere afstanden op dit kampioenschap. De resultaten van deze rijders houden wij als club natuurlijk nauwlettend in de gaten, en met gepaste trots vermelden wij de eerste resultaten van de eerste dag:

alice actoe

 

Bij de Kadetten meisjes heeft Alice Smit de 300 meter in 30,74 seconden afgelegd, hier werd ze 8e van Nederland mee en heeft ze bovendien haar persoonlijke record verbroken. Later op de dag werd ze nog 24e op de afvalrace.

Bij de Kadetten jongens reed Kevin Spronk met 30.18 sec naar de 17e plaats tijdens de 300 meter rijdrit. De afvalrace wist hij als 13e te finishen. Herrald Vinke streed vandaag ook mee in de afvalrace voor de Kadetten jongens en vind zichzelf terug op plaats 26 van Nederland.

Junioren B-rijders Edwin Korenberg en Remon Wieberdink  werden respectievelijk 16e en 21e op de Afvalrace.

edwin

 

Junior A-rijder Jan Korenberg heeft zich naar de 8e plaats geknokt op de afvalrace.

Bij de senioren heren dit seizoen 2 clubgenoten aan de start, Gerco van de Beek reed zich naar de 11e plaats en Ruben Wieberdink naar de 13e plaats van de afvalrace waar Mark Christiaan Horsten kampioen werd.

Na vandaag hebben de rijders nog 2 kampioenschaps-dagen voor de boeg met morgen de 1000 meter en de puntenkoers op het programma. Om 9.00 uur zal de dag van start gaan met de eerste series van de 1000 meter voor de jeugd. De senioren zullen om 16.00 uur hun kampioenschappen voortzetten.

Publiek is van harte welkom en de toegang is gratis:

IJs- en skeelerclub Nijeveen

Schuurmansweg 3a

7948 NM Nijeveen