Maandag 9 juni was het NK marathon op het mooie parcours in Vorden. Van te voren werd er al veel over de vele klinkers in het parcours gesproken, een zwaar parcours dus, dat was duidelijk

De aftrap was aan de masters waar Bij de Ma 50 werd Tonnie van Tongeren Harry Kamstra namens sc Oldebroek aan de start verschenen.

nk marathon 028_1000x667_500x334

Tonnie van Tongeren finishte als 14e in de categorie Ma 50 plus. Harry Kamstra die dit jaar zijn “come-back” viert liet wederom zien goed in vorm te zijn en sprintte naar het zilver achter de ontketende Hans van Apeldoorn.

Om 2 uur was het de beurt aan de Cadetten M. Rond deze tijd pakten donkere wolken zich samen boven Vorden. In de verte werd het donderen gehoord. De start werd uitgesteld. Rond half 3 was het weer verantwoord om te rijden ondanks het natte wegdek.

Alise Smit en Annelien Stoel stonden voor onze vereniging aan de start. Annelien reed de eerste ronden aan de kop van het peloton en schudde stevig aan de boom. Het peloton viel in 2 stukken uiteen.

De kopgroep met 15 rijders hield het tempo hoog op de natte baan. In de laatste ronde werd er een stevige versnelling geplaatst. Annelien kon deze niet meer volgen op de gladde klinkers. De top 10 was hierdoor niet meer haalbaar. Annelien werd 12e. Alice voelde zich minder thuis op de natte en zware baan. Zij werd 19e. nk marathon 114_1000x667_500x334

 

Intussen was de weg weer droog geworden. De cadetten J gingen van start met Kevin Spronk enHerrald Vinke. Er werd vanaf het begin hard gereden. Kevin bemoeide zich de eerste ronden met de kop van het peloton. De laatste ronden kon hij het hoge tempo niet meer volgen. Hij werd 14e. Herrald reed knap mee in het peloton en werd 23e.

nk marathon 158_1000x667_500x334

Bij de Junioren B Jongens deden Edwin Korenberg en Ramon Wieberdink mee. De mannen reden in hoog tempo door het mooie Vorden. Aan het eind van de wedstrijd konden Edwin en Ramon het tempo van de kop niet meer volgen. Edwin werd 17e en Ramon 21e

Bij de Junioren A Jongens reed Jan Korenberg sterk mee. Tijdens de sprint moest hij het afleggen tegen de snellere jongens. Een verdienstelijke 5e plek was voor hem weggelegd. Aleid Klompmaker probeerde nog alleen weg te komen. Helaas werd hij weer in de kraag gevat door het peloton. De 12e plek viel hem ten deel.

Als slotstuk van het NK kwamen de heren A-rijders aan de beurt met in hun midden Ruben Wieberdink en Gerco van de Beek , Ruben werd als 31e geclasseerd en Gerco kort daarachter als 34e