Zaterdag 17 september werd de finalewedstrijd om de Stouwdamcompetitie verreden in Rijssen. De Stouwdamcompetitie bestaat dit jaar 25 jaar ! De organisatie had daarom twee toppers gevraagd om de prijzen uit te reiken: Stefan Westenbroek en Patrick Roest. Stefan komt uit Ommen en heeft vroeger ook aan de Stouwdamcompetitie meegedaan.

Om in het eindklassement opgenomen te worden moesten de deelnemers aan 7 van de 8 wedstrijden inclusief de finale deelnemen.

Bij de pupillen 2 meisjes behaalden Jasmijn Smit de 10e, Elin Zwep de 11e plaats en Eline van de Beld de 20e plaats in het eindklassement. Deze wedstrijdcategorie is met 63 verschillende deelnemers een van de grootste wedstrijdcategorie.

Bij de pupillen 1 meisjes reed Renske van Winkoop naar de 3e plaats in het eindklassement. Ook Esmee Bonestroo behaalde een mooie 7e plaats in dat eindklassement. In deze wedstrijdcategorie zijn er 69 verschillende deelnemers gestart tijdens deze acht wedstrijden.

Sander Leusink behaalde bij de pupillen 1 jongens een mooie 3e eindplaats. Merel Smit eindigde op de 4e plaats en Janniek Timmer op de 14e plaats bij de kadetten meisjes.

Twan van de Poppe behaalde een mooie 3e plaats in de eindrangschikking van de kadetten jongens.

Daguitslag Rijssen Stouwdamcompetitie 2022
Eindklassement 2022 Stouwdamcompetitie

Foto’s: Jannes Wolff