Afgelopen weekend stond het 24-KiKa oftewel 24 uur skeeleren tegen Kinder Kanker evenement op het programma. Flevonice stelde haar drie kilometer lange parcours ter beschikking om ruim vierhonderd deelnemers te verwelkomen.  Skeelerclub Oldebroek “de WijheRuit” was met twee recreanten teams, twee kinderteams, een race team met enkele WijheRuit- leden en een solorijder goed vertegenwoordigd.

Jan Klompmaker reed solo 116 ronden

Jan Klompmaker reed solo 116 ronden

Het weer zou een belangrijke factor worden dit weekend.  Ontzettend veel regen al vanaf de start maakte dat het een onvergetelijke editie werd. De wind die erbij kwam zorgde voor extra zware omstandigheden en bij terug komst in de tent stonden de deelnemers tot de enkels in de modder. Het maakte de deelnemers alleen maar fanatieker en vooral de kinderen vonden het prachtig om door de diepe plassen te racen waarbij de voeten volledig onder water verdwenen.  In estafette vorm reden de teams om de beurt hun rondes. Waar de jeugdteams eerst nog één ronde van drie kilometer  per beurt aflegden veranderde dit al snel naar twee ronden per aflossing en gingen de volwassen recreanten zelfs voor drie of vier ronden per beurt. De wachtende teamgenoten maakten er in de tussentijd een gezellig festijn van en konden zich tegoed doen aan het vele voedsel en sportdrank wat de club gesponsord heeft gekregen van de ondernemers die de skeelerclub en het goede doel KiKa een warm hart toe dragen.

team Oldebroek

team Oldebroek

Vanwege de regen en wind werd er in het begin van de avond door de organisatie besloten de race vanaf 22.00 uur te neutraliseren om vervolgens zaterdagmorgen  7.00 uur weer te hervatten. Dit besluit werd genomen na advies van medisch deskundigen. Het gevaar van onderkoeling bij deelnemers was dusdanig groot dat dit de enige mogelijkheid was om ook deze editie tot een succes te maken. Dit gaf weliswaar een aparte wending aan de race maar hierdoor ontstond er in het Oldebroekse kamp een gezellig samenzijn tot een ongeveer een uur na middernacht.

Zaterdagmorgen half zeven galmde de stem van de speaker weer over het terrein met een “goede morgen deelnemers”, en werden de skeelers weer aangetrokken, het was al snel of er nooit een “pauze” was geweest. De regen deed weer mee, de wind wakkerde ook weer aan en het plezier van de deelnemers werd weer goed zichtbaar. Ook de supporters lieten zich al snel weer langs de baan zien om hun kinderen, man, vrouw of bekende aan te moedigen de prestatie tocht te volbrengen.

Om 15.00 uur was de finish en zou ook het opgehaalde bedrag bekend gemaakt worden. Een bedrag dat door de inzet van de deelnemers bij elkaar gehaald is. Zo hebben onze jeugdleden naast het inschrijfgeld wat gesponsord werd door Lenferink Deventer en “deWijheRuit” ook nog eens € 1550 bij elkaar gehaald. Werd er door de recreanten een lege-flessen actie bij de Emte in Oldebroek georganiseerd wat € 170 opleverde en zo zijn er tal van initiatieven geweest om het doel: Kinderkanker-vrij een kans van slagen te geven.

Nadat alle rijders een ere ronde gemaakt hadden, team de Eagles met onder andere de “WijheRuit”-leden Edwin Korenberg, Janita Willems-Crediet en Gerliene Crediet, en ook solo rijder Jan Klompmaker gehuldigd waren mocht eindelijk het eindresultaat van de actie bekend gemaakt worden. € 96.020,55 mocht per cheque overhandigd worden aan Rien Schimmel die namens KiKa aanwezig was.

prachtig resultaat € 96.020,55

prachtig resultaat !!

Als skeelerclub Oldebroek en omgeving zijn wij enorm trots op de prestatie die onze leden geleverd hebben. Niet alleen het skeeleren maar ook alles wat eraan vooraf gegaan is. Het vormen van de teams, het vertrouwen van ouders om hun kinderen onder de vlag van “deWijheRuit” te laten deelnemen aan dit grote evenement. Het vinden van sponsoren voor het eten, drinken, inschrijfgeld, tenten, dekkleden vloerplanken enzovoorts. De gezelligheid die ervaren werd met jong en oud en alles wat daar tussenin zit. De support van ouders, echtgenoten en echtgenotes, vrienden en bekenden. De leiding van Regina Wieringa, Harry Kamstra en William Bakker die de handen ineen hebben geslagen om als club gezamenlijk aanwezig te zijn op dit evenement. De ondersteuning en aanwezigheid van het bestuur van onze mooie skeelerclub.

Kortom iedereen heel hartelijk dank voor jullie inzet, want kinderen horen niet ziek te zijn: Kinderen kankervrij!!

foto’s