Tijdens de ledenvergadering is Jan Klompmaker benoemd tot erelid van Skeelerclub Oldebroek e.o.

Jan Klompmaker weet het nog goed, 38 jaar geleden op zijn verjaardag zag hij één van de eerste skeelerwedstrijden ooit die werd verreden, dat was in Oldebroek. Hij kwam thuis en zei: ”Ik ga skeeleren.” Hij kocht een paar skeelers en begon te rijden. Maar, toen moest er geremd worden en ‘ik wist niet hoe dat moest. Ik heb mij zo in de berm laten vallen’. De eerste trainingen waren op de Zwarteweg in Oosterwolde, vervolgens werd er getraind op industrieterrein Kruismaten in Elburg. Dat werd te druk en toen trok men onder leiding van Hans Speer naar Zwolle bij de Wijthmenerplas voor de trainingen. Toen de nieuwe skeelerbaan in Oldebroek gereed was, werd dat vooral de trainingslocatie. Op woens- of zaterdagmiddag trainde Jan onder meer samen met Dries van Wijhe, Henri Ruitenberg en Piet Tukker op de baan.

Jan Klompmaker ging ook deelnemen aan wedstrijden. In de eerste jaren was dat nog met alle deelnemers gezamenlijk aan de start. Al snel werd het deelnemersaantal zo groot, dat er wedstrijdcategorieën samengesteld werden: A’s, B’s en later ook veteranen. Jarenlang reed Jan bij de B’s en later bij de veteranen. Met zijn ploegmaten reed hij in heel Nederland en in het buitenland. In de beginjaren sprong hij vaak mee in de finale met Dries van Wijhe en eindigde zo regelmatig in de top 10.
Natuurlijk stond Jan altijd aan de start van de skeelermarathon in Oldebroek (ruim 25 edities). Zijn beste prestaties in kampioenschappen zijn een podiumplaats op het NK 2009 en op het ONK Bartlehiem. Verder heeft hij aan alle drie de wedstrijdedities van de skeelerElfstedentocht deelgenomen (1987, 1988 en 1989).

Op skeelers neemt Jan ook deel aan goede doelen evenementen, zoals Toer de Dellen en 24KIKA. Twee maal reed Jan Klompmaker 24 uur solo de 24KIKA om geld in te zamelen voor onderzoek naar een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

Na de komst van de skeelerbaan in Oldebroek was de vereniging op zoek naar trainers voor de recreanten (volwassenen) en Jan werd ruim 20 jaar geleden gevraagd of hij dat wilde doen. En zo stond hij eerst altijd op de maandagavond en daarna op de woensdagavond op de baan. Het trainerschap leerde hij al doende én door de samenwerkingen met Hans Speer en Jan Wiebe Last. Jan heeft als trainer aandacht voor iedereen in de trainingsgroep en zorgt voor saamhorigheid.
Jan was ook degene die, in de beginjaren, ervoor zorgde dat het gras langs de baan werd gemaaid, zodat ook de berm- of grasstop altijd gemakkelijk geoefend kon worden.

Jan Klompmaker houdt van de skeelersport en heeft deze liefde ook overgedragen aan zijn kinderen en kleinkinderen. Zo hebben Jan en zoon André tegelijkertijd aan wedstrijden deelgenomen, waarbij zij in dezelfde wedstrijdcategorie reden (B’s: 1986 en masters/veteranen: 2011). Samen met zijn zoon, dochters en twee kleinkinderen in één team deelnemen aan een editie van 24Kika. En ook nu, naast dat hij voor zichzelf 1 tot 2 keer per week traint op skeelers, staat hij nog regelmatig op de wieltjes met de jongste kleinkinderen om aan hen de liefde voor het skeeleren door te geven.