Uit de 12+ groep presteerden Rohan van ‘t Hof, Anneli Bleijenburg, Christa Bosman, Silke Puttenstein en Laura Kip het om afgelopen zaterdag een toertocht van maar liefst 55 km rondom Vriezenveen te volbrengen.
Begin seizoen 2022 vroeg trainer Thijs wat de rijders van deze groep leuk vinden. Nu daar kwam in ieder geval uit dat wedstrijden niet boven aan de lijst stond dus hebben we het plan opgevat om te trainen voor een nog nader te bepalen toertocht. En hier zijn we voor gaan trainen. Duurtrainingen op de baan maar ook buiten de baan zijn de nodige kilometers gemaakt. En ergens in de weken tussen begin april en half mei schreef de skeeler- & wieler club Twenterand uit Vriezenveen dat daar een tocht van 55 kilometer op het programma stond.
Eerlijk is eerlijk, er was geen enkele training van 55 km bij maar toch is dat wel wat het doel geworden is.
Zaterdag 25 juni was het zover. 5 rijders en één trainer gingen de uitdaging aan. Vader Bleijenburg mocht een busje van Van Werven meenemen zodat we gezamenlijk naar Vriezenveen konden reizen.
Keurig een uur voor het startsein konden we ons gaan aanmelden, de spieren opwarmen en in alle rust voorbereiden op wat komen ging.
9.30 uur vertrokken we met een groep van totaal 37 rijders. We reden mee met de groep die 110 km gingen toeren. Met een gemiddelde snelheid van 21 km per uur begonnen we vol goede moed aan de tocht. Al snel kregen de jonge deelnemers de sympathie van de andere deelnemers en die hadden we na een kilometer of 15 ook wel nodig. Want rondom Vriezenveen is het niet vlak. De heuveltjes en daarmee verschillende tempo’s en best intensieve krachtsinspanningen maakten de tocht zwaar. Een handje op de rug van een andere deelnemer is dan wel heel erg welkom. En dan moet u zich voorstellen dat er ook nog constant een trainer aan het roepen is. Kom op!! Even de armen los en gaan!! Geen gaten laten vallen!! Diep blijven zitten en gas geven!! En vast nog meer van die strekking.
De pauze na 27 km kwam dan ook als geroepen. Even lekker wat eten en drinken en nieuwe energie opdoen.
Die nieuwe energie moest ook meteen weer ingezet worden want zodra we de hoek om waren begon er een lange klim. Daarna even stukje afdalen en meteen weer klimmen. Na verloop van de rit raakten de rijders elkaar een beetje uit het oog maar vond een ieder zijn of haar plekje in de groep en kwam de trainer gewoon af en toe even kijken en controleren of alles goed ging.
Na 47 km mochten wij linksaf slaan om vanaf daar nog het laatste stukje met voorrijder Erik. Vanaf hier konden we iets rustiger “naar huis” rijden want de energie was op. Maar dit was natuurlijk helemaal geen schande want zover hadden we nu immers ook nog nooit geskeelerd. Onze veiligheid werd dit laatste stuk nog even gewaarborgd door de zwaailampen op het Van Werven busje van vader Bleijenburg. Totdat we in het dorp terug waren want toen werd het busje deel van het ontvangst comité.
Een zeer verdiend applaus voor de vijf kanjers. Een zeer trotse trainer want dit heet een prestatie van formaat. Chapeau!!