Maanden van voorbereiding gaan ieder jaar vooraf aan de officiële aftrap van het skeelerseizoen bij SC d’WijheRuit. En wanneer dan de dag aanbreekt dat het mag gebeuren is het ook vanaf 8.00 uur ’s morgens een drukte van belang.

Zo ook zaterdag 2 april. Bestuur, vrijwilligers en sponsoren melden zich op onze accommodatie om hun deel van hun taak uit te voeren. Univé is als hoofdsponsor weer aanwezig met de grote luchtboog. Een springkussen van de Speulhoeve voor het plezier van de kinderen die de skeelers niet aantrokken. Stouwdam sport met een verkoop-stand waar de ook de nodige informatie over materiaal ingewonnen kon worden en natuurlijk een stand met alle informatie over onze eigen vereniging.

Daar een vereniging ook veel geld nodig heeft werden er ook weer verlotingen georganiseerd. De middenstand uit de omgeving heeft hiervoor weer leuke cadeaus ter beschikking gesteld. Voor de kinderen was er een grabbelton aanwezig.

image

Volgens de flyer en uitnodigingen zou de baan om 10.00 uur open gaan voor de kinderen die mee wilden doen met de clinics. Maar omdat er om 9.30 uur al een file dreigde te ontstaan voor het toegangshek besloot de organisatie een ieder maar iets vroeger welkom te heten. Uiteindelijk kwamen er zo’n 110 kinderen met hun ouders naar de skeelerbaan om te genieten van de skeelersport.

Niet alleen kinderen hadden belangstelling voor de promotiedag. Ook de media met onder andere Loco mediagroep, de Stentor en radio Nunspeet lieten zich zien en bevroegen enkele deelnemers en vrijwilligers.

Het sportplatform van “goed bezig Oldebroek” kwam ook haar goedkeuring aan dit evenement geven. Het uitnodigende karakter van het evenement en de geweldige organisatie worden zeer gewaardeerd. Deze complimenten nemen wij natuurlijk met gepaste trots zeer ter harte.

De clinics werden dit jaar door het team IST-keep moving verzorgd. Elina Berghorst-Klock (coach) Edwin Korenberg Marthijn de Boer Janita Willems-Crediet en Gerline Crediet leerden de kinderen met assistentie van onze trainers enige basis technieken. Wanneer dit voorgedaan wordt door skeeleraars van Nederlands topniveau maakt dit natuurlijk grote indruk en motiveert dit de kinderen om extra hun best te doen en wellicht deze sport te verkiezen tot hun sport. Want onder de deelnemers werden veel bekende gezichten gezien maar ook ontzettend veel onbekende gezichten van kinderen die graag eens kennismaken met het skeeleren.

image

Rond 12.30 uur werd het eindsignaal voor de clinics gegeven en mochten de deelnemers genieten van een bakje patat met wat drinken erbij. Want naast topsport is skeeleren bij de WijheRuit ook gewoon een heel gezellige sport. Ook de vrijwilligers, onder wie opvallend veel oudere jeugd die pakweg 3 seizoenen terug zelf nog deelnamen aan de clinics, mochten nu hun verbruikte energie weer aanvullen in de kantine.

Deze middagpauze betekende voor veel kinderen het einde van een zeer geslaagde morgen, maar voor een aantal kinderen was dit slechts de warming up voor de nog te rijden sponsorronde. Met deze sponsorronde wordt jaarlijks geld verdiend voor attributen die bij de trainingen gebruikt kunnen worden. Door 15 minuten lang zoveel mogelijk gesponsorde rondes te rijden dragen deze rijders bij aan de kwaliteit van de trainingen op de dinsdagavond.

image

Na deze inspanning van rijders en rondentellers kwam dan echt het einde van de promotiedag in zicht. Nadat alles weer opgeruimd was konden alle betrokkenen met genoegen terug kijken op een zeer geslaagde dag.