Al maanden geleden begonnen de voorbereiding voor zaterdag 1 april 2017: de jaarlijkse skeelerpromotiedag van SC Oldebroek d’WijheRuit. Vanmorgen was het resultaat zichtbaar. Een vrolijk versierde skeelerbaan, vlaggen van sponsoren die alles financieel mogelijk maken, luchtbogen en een trampoline van Berghtec en Unive, een marktkraampje van Stouwdam sport, een aanhanger vol met leenskates en heel veel vrijwilligers.

Maar daar draait het natuurlijk niet om, het gaat om de kinderen en deelnemers. Vanaf 10.00 mochten die zich inschrijven en ontzettend blij en trots zagen de organisatoren 120 kinderen hun naam opgeven om mee te doen aan de clinics.

De clinics werden dit jaar verzorgd door Jan Martien van de Wetering, Iris van der Stelt en Merel Bosma namens marathon schaatsteam MK-basics, en Jan Korenberg en Edwin Korenberg als de grote voorbeelden van het moment uit onze eigen regio (Kamperveen). Omdat de groepen voor de  clinics zo ontzettend groot waren had de club vele extra hulpjes opgetrommeld om alles in goede banen te leiden. Prachtig voor een vereniging dat juist de jeugd en jong volwassenen die een aantal jaar terug zelf meededen aan de clinics, nu aanwezig zijn om anderen te helpen.

Met een bekertje drinken en een koekje tussen de verschillende clinics door werd er gezorgd voor hernieuwde energie maar werd ook meteen het karakter van de SC Oldebroek getoond. Gezelligheid, plezier en spelenderwijs lekker samen sporten  zijn heel belangrijke speerpunten van “onze “ club.

Net voor de regen werden de oefeningen afgerond en restte enkel nog een groepsfoto met de gasttrainers onder de boog van de hoofd-sponsoren. En als de kinderen en deelnemers dan hun skeelers weer hebben opgeruimd, hun aandenken in ontvangst genomen hebben en  de broodjes op zijn kijkt een ieder tevreden terug op zeer geslaagde skeeler-promotiedag.