Deze zaterdag moesten we naar Staphorst voor de 5e wedstrijd van de Stouwdam competitie. Voor de verandering werd deze wedstrijd op het mooie parcours naast de skeelerbaan verreden. Onder werkelijk fantastische weersomstandigheden konden we genieten van de wedstrijden. In het parcours zat een grote bult die door onze sporters bedwongen moest worden. Er stonden 2 onderdelen op het programma; een 200 meter sprint en een marathon.

Wilbert Boer

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de pupillen 4M beten Ester Korenberg en Deborah Vinke de spits af. Esther reed naar een keurige 3e plaats en Deborah eindigde als 4e.

Bij de P1M hadden we maar liefst 4 rijdsters aan de start. Judith Vinke, Heleen Stouwdam, Alyne Boerman en Annelien Stoel.

Judith werd 19e. De marathon was voor jou echt zwaar. Heleen had ook moeite met de marathon en werd als 16e geklasseerd. Alyne reed keurig mee met de middenmoot en eindigde als 13e. Annelien kwam op beide onderdelen heel weinig tekort. Op de sprint (4e) was het verschil tussen plek 2 en 4 twee honderdste van een seconde. Bij de marathon paste Annelien dezelfde tactiek toe als een week geleden in Arnhem. Gelijk het tempo erop na de start. In Arnhem resulteerde dit in een 3e plek. Hier ging het goed tot de laatste ronde. Ze had iets teveel aan kop gesleurd om de zaak open te rijden en kon zich niet meer mengen in de eindsprint om de podium plaatsen. Ze werd 5e en in het totaal klassement.

Bij de KM kwamen Tamara van de Linde en Alise Smit aan de start. Tamara reed naar plek 9 en Alise mocht op het podium plaats nemen. Na een prima sprint (2e) en een goede marathon (4e) was een 2e plek haar deel in het eindklassement. Prima gereden Alise!

Bij de KJ zat er nog meer in het vat. 4 rijders van onze vereniging gingen van start.

Herrald Vinke liet op de sprint iets te veel liggen. De marathon reed hij goed met een keurige 11e plek. De 14e plek was je deel in het eindklassement. Voor Kevin Spronk gold hetzelfde. Op de marathon werd je 9e en in het totaalklassement 12e. Wilbert Boer reed een vlijmscherpe sprint. Ieder beet zich stuk op jouw tijd. De marathon liep iets minder. Hier werd hij 8e en in het totaalklassement werd je 4e. Edwin Korenberg mocht op de hoogste trede plaats nemen. Na  een keurige 2e plek op de sprint en een goeie 3e plek op de marathon was de 1e plaats jouw deel. Een mooie overwinning!

Bij de junioren jongens reed Ramon Wieberdink naar een 5e plek.

Al met al een mooie middag voor onze vereniging met drie fraaie podium plaatsen en een paar rijders die tegen het podium aan hikken.

Eerst een paar weekjes vakantie en dan het slotakkoord van het seizoen.

Daguitslag Stouwdam Staphorst
Klassement Stouwdam na Staphorst

 

Auteur; Bertus Stoel