Auteur : Bertus Stoel

Met prachtig weer en vol goede moed reisden we vandaag af naar Apeldoorn. De plaatselijke ijs- en skeelerclub DNIJ was erg trots om ons te ontvangen. De baan is hier werkelijk prachtig en nog snel ook. De wedstrijden waren spannend en sensationeel. Al met al een prachtige entourage en zeker voor herhaling vatbaar.

Esther en Deborah

We begonnen met een 100 meter sprint voor de kleinen. Eshter Korenberg reed naar een keurige 2e plek en Deborah Vinke naar de 3e plek.

Bij de pupillen 4J, pupillen 3M, 3J, 2M, 2J, en 1J waren wij niet vertegenwoordigd; terwijl er bij ons wel een aantal pupillen zijn die zeker dit niveau aan kunnen. Schroom niet om mee te doen. Je wordt er allen maar beter van!

Bij de P1M waren we met 3 rijdsters vertegenwoordigd. Judith Vinke reed op de 300m sprint naar een 16e plaats. Alyne Boerman reed naar een keurige 7e plaats en Annelien naar een iets of wat tegenvallende 5e plaats. Het beste moest nog komen.

Bij de KJ reed Kevin naar een 11e plek. Wilbert Boer werd op zijn favoriete afstand 4e en Edwin Korenberg knalde naar een keurige 3e plek.

Bij de KM reed Tamara naar een keurige 7e plek en Alise Smit pakte een mooie 2e plek op deze afstand.

Bij de Junioren J reed Ramon Wieberdink naar een 4e plek.

De kop was er weer af na de vakantie en iedere rijder was zijn/haar kansen aan het berekenen voor een eventuele podiumplek.

Het tweede onderdeel was een aantal ronden in lijn. Esther en Deborah tekenden weer voor plek 2 en 3

Bij de P1M reed Alyne knap met de top mee. De snelheid begint te komen nu nog het afmaken op de streep. Annelien reed naar een 3e plek en Judith reed naar een 16e plek.

Bij de KM reed Tamara naar plek 8. Alise koos het verkeerde wiel om in wielertermen te spreken en kon het ontstane gat niet meer dichten. Een wat teleurstellende 7e plaats.

Bij de KJ wist Wilbert ook niet te overtuigen met een 11e plek. Kevin werd knap 7e en Edwin wist het vandaag zeker. Hij zou hier gaan winnen! Met een 1e plaats op deze afstand werd de toon gezet.

Ramon werd 4e en mocht nog hopen op een podiumplek.

Annelien

De kansen werden weer berekend en de puntjes werden op de I gezet tijdens de laatste wedstrijd.

Ester en Deborah reden nog een wedstrijd in lijn. Hier legden ze op dezelfde plekken beslag als de voorgaande wedstrijden. Ze werden dan ook 2e en 3e in de einduitslag. De eerste 2 podiumplaatsen waren binnen.

De andere deelnemers moesten een altijd spectaculaire puntenkoers rijden.

Bij de P1M ging gelijk het gas erop. Alyne kon het peloton goed volgen; alleen kon ze zich nog niet mengen in de strijd voor de punten. Ze werd 8e en in de eindklassering was deze plaats ook voor haar gereserveerd. Annelien liet de eerste te verdienen punten ook nog liggen maar halverwege de koers nestelde ze zich aan kop en stond deze ook nier meer af. Voor de 1e plek kwam ze echter 1 punt tekort zodat ze op deze afstand 2e werd. In het eindklassement werd ze 3e. De derde podiumplek was ook binnen. Judith werd 16e op deze afstand en ook 16e in het eindklassement.

Bij de KM lagen er nog kansen voor Alise. Ze werd echter 5e op deze afstand. In de eindrangschikking werd ze 4e. Tamara werd 8e op dit onderdeel en ook 8e in het klassement. Al met al goed gereden dames!

Bij de KJ was het een hele puzzel om de uitslag te bepalen. Vele rijders grepen punten. Edwin liet er geen gras over groeien en reed ook hier naar een knappe 1e plek. De hoogste trede van het podium was een feit. De vierde podiumplek!  Wilbert werd 8e op dit onderdeel en 7e in het eindklassement. Kevin werd knap 7e en hij werd 9e in de daguitslag.

Ramon greep ook een aantal punten en werd 5e. Deze plaats was ook voor hem in de eindklassering.

Al met al is er een mooi resultaat behaald in Apeldoorn. Ook voor het eindklassement zijn er nog podiumplekken te behalen voor een aantal rijders. Dus mensen zet je schrap de komende wedstrijden en laat zien wat je waard bent. Op naar de volgende wedstrijden!

Edwin