Zaterdag 19 september werd de laatste wedstrijd om de Stouwdam-competitie verreden. Genemuiden was dit keer de gastvereniging. Een baan waar de Oldebroekse rijders en rijdsters altijd graag komen omdat we daar ook wel eens een training afwerken. De “Wijheruit” tent zat weer gezellig vol maar de spanning was nog meer aanwezig dan normaal. Het eindklassement ging deze dag ook beslist worden en er viel nog best wat te winnen. Onder leiding van trainers Regina Wierenga en Tonny van Tongeren stonden er 15 deelnemers van Oldebroek aan de start. Daarbij opgeteld alle ouders broertjes zusjes en overige fans was de Wijheruit ruim aanwezig in Genemuiden.

IMG_0129

Een beeld dat vorige jaren wel anders was maar sinds dit seizoen elke Stouwdam-wedstrijd het geval is geweest. Dankzij sponsor Van Werven beschikte de club iedere keer over een busje waar 8 personen in kunnen. Elke keer reed een andere train(st)er met het busje naar de wedstrijd zodat het voor ouders makkelijker werd om hun kind aan de competitie mee te laten doen. Gelukkig kwamen er ook elke keer weer enkele ouders naar de verschillende wedstrijden toe om onze vereniging te supporteren. Een ontwikkeling waar de club ontzettend blij en trots over is.

De Stouwdam-competitie trapte dit jaar af in Rijssen waar trainster Regina Wierenga de leiding nam. 18 Wijheruit-leden stonden er aan de start. Een heel aantal van deze leden hadden net hun splinternieuwe clubkleding ontvangen. Dat goede en mooie kleding een positieve invloed heeft op de prestaties bewijzen de 7 medaille’s die werden gewonnen.

De tweede wedstrijd werd in Wierden verreden waar Tonny van Tongeren de rijders begeleide. 15 deelnemers namens Oldebroek streden om de prijzen. 4 medailles dit maal.

Wedstrijd nummer drie werd verreden in Deventer. Een regenachtige dag waarbij het programma noodgedwongen werd omgedraaid, namelijk pas als laatste de sprintafstand op een inmiddels half droge baan. Trainer Thijs Hulst zag zijn 15 pupillen rijden. 4 medailles was het podiumresultaat. Een mooie maar natte editie het over-all resultaat.

De vierde uit de reeks van negen wedstrijden was Nijeveen. Trainer Harry Kamstra nam 17 rijders mee die vervolgens 6 medailles bij elkaar wonnen. Bijna op de helft van de competitie weten de rijders hun plaats in het peloton en wordt het per wedstrijd leuker. Tegenstanders beginnen bekenden te worden en op de uitslagen is te zien dat de verschillende rijders steeds dichter bij de top komen.

Onze eigen club SC Oldebroek “d’WijheRuit” was het decor voor de vijfde wedstrijd. 18 eigen leden verschenen aan de start om onder prachtige weersomstandigheden hun wedstrijd te rijden. Hierbij werden 5 podiumplaatsen behaald. Wederom bewezen onze leden dat de bakermat van het skeeleren SC Oldebroek bruist van het talent. Uiteraard ging dit onder aanmoediging van alle ouders opa’s en oma’s broertjes zusjes en clubtrainers, want een thuiswedstrijd is altijd een feestje.

Twaalf rijders gingen ondanks weercode rood van start in Staphorst onder begeleiding van trainer Arnold Broekhuizen. Tijdens deze zesde wedstrijd werd er zowel een tijdrit over tweehonderd meter verreden als ook een mini-marathon op het grote wegparcours. Dit 800m parcours met klim en afdaling is ook al vele jaren het decor voor de senioren. Onze jeugd toonde aan zeer allround te zijn met als resultaat maar liefst 8 medailles.

Trainer Cock Kortlever nam 16 kinderen mee naar Apeldoorn. Er werd fanatiek gestreden voor elke meter die er te winnen viel was zijn conclusie achteraf. 6 medailles werden behaald waarvan wederom enkele overwinningen.

Buurvereniging Heerde verwelkomde een ieder voor de achtste wedstrijd uit de Stouwdam competitie. Hierbij zeventien rijders namens Oldebroek samen met trainer Harry Kamstra. Op de fel blauwe “Bertus Dokter” piste werd weer volop gereden om de medailles. zes stuks ere-metaal gingen er mee naar Oldebroek.

Zoals eerder al genoemd werd de finale verreden in Genemuiden. De meest fanatieke en luidruchtigste trainers van onze club ondersteunden de 16 Oldebroekse rijders en rijdsters. 6 podiumplaatsen werden er behaald.

IMG_0022

Enorm trots is de club op de prestaties van alle kinderen die dit jaar meededen aan de Stouwdam-competitie. Jullie laten zien dat onze club groeit. Dankbaar zijn we ook al onze sponsors en natuurlijk in het bijzonder Van Werven voor het ter beschikking stellen van een personenbus. Ook de ouders die het vertrouwen in de club lieten blijken door hun kind op te geven voor de wedstrijden. Iets wat voor het eerst gedaan wordt brengt altijd spanning mee, maar terugkijkend op afgelopen seizoen is de gezamelijke conclusie: Volgend seizoen weer!!

Eindklassement Stouwdam 2015