Zaterdag 12 juli werd in Apeldoorn de 5e wedstrijd verreden van de Stouwdam competitie. De zon scheen uitbundig, de organisatie had de wedstrijd goed georganiseerd; kortom goede condities voor mooie wedstrijden.

Onze vereniging, “de Wijhe Ruit” kwam met 11 rijders aan de start. Er werden maar liefst 6 podium plekken behaald.

stouwdam apeldoorn-01

Bij de pupillen 4 meisjes werd Deborah Vinke 2e. Deborah doet bijna iedere wedstrijd mee. Hierdoor doet zij veel ervaring op. Iets wat op latere leeftijd goed van pas kan komen.

Esther Korenberg reed bij de pupillen 3 meisjes naar een fraaie 2e plek. Elke wedstrijd wordt zij beter.

Bij de pupillen 3 jongens bleef Benjamin Klompmaker niet achter. Ook hij behaalde een mooie 2e plek.

Merit Westerink werd bij de pupillen 2 meisjes 6e. De sprint zag er ook deze keer goed uit. Nu de langere afstanden nog wat beter onder controle krijgen en ze kan mee doen voor het podium.

Alyne Boerman haalde deze keer ook het podium. Zij reed knap naar een 2e plek. Judith Vinke draaide dapper haar rondjes mee en werd 12e.

stouwdam apeldoorn 02

Lars Westerink acteerde ook deze keer goed in de middenmoot van het peloton. De 7e plaats was er voor hem in de eindrangschikking.

Bij de kadetten meisjes wist Alice Smit deze keer het podium net niet te halen, Na de goede sprint kwamen de 2 andere afstanden wat minder uit de verf. Een 4e plek was er vandaag voor haar. Voor Annelien Stoel waren  de afstanden vandaag te kort om een rol van betekenis te spelen. Na de winst vorige week op de marathon moest ze nu genoegen nemen met een 7e plek.

Kevin Spronk reed bij de kadetten jongens naar de 3e plek in het eindklassement. De laatste afstand, de puntenkoers, reed hij sterk naar de 2e plek.

Tamara van de Linde acteerde bij de junioren meisjes. Zij werd vandaag 3e. Op de sprintafstanden liet Tamara zich goed aan het front zien. De puntenkoers was deze keer wat minder.