Zaterdag 6 september is de 7e wedstrijd van de Stouwdam competitie in Nijeveen verreden. Aan de start stonden deze dag 9 rijders van de ‘Wijhe Ruit’ en er stonden alleen lange afstanden gepland wat voor enkelen erg gunstig was.

Deborah Vinke werd vandaag 5e bij de pupillen 4 meisjes. Vallen en dan gelijk weer opstaan is echte topsport.

140906 Stouwdam Nijeveen_0575_500x320

Bij de pupillen 1 meisjes deden Judith Vinke en Alyne Boerman mee. Alyne begon met een zeer sterke eerste afstand en werd na een spannende eindsprint 1e. Op de andere afstanden werd ze 5e. Judith Vinke werd in het dagklassement 11e. Goed je best gedaan, Judith! Je kan goed zien dat je technisch beter bent gaan rijden.

Lars Westerink werd op alle afstanden keurig 7e bij de pupillen 1 jongens. Je voelde je niet helemaal fit, maar je hebt goed je best gedaan en netjes gereden.

Bij de kadetten meisjes stonden Alise Smit en Annelien Stoel aan de start. Alises doel was om op elke afstand een plekje op te schuiven en dat is haar keurig gelukt. Met een 2e plaats op de afvalkoers werd ze vandaag 3e wat een podiumplaats betekende. Annelien werd 5e op de drie ronden inline, maar de lange afstanden moesten nog komen. Op de punten- en afvalkoers werd ze 4e, wat een 4e plek in het dagklassement betekende. Je hebt goed gestreden voor je plek.

Bij de kadetten jongens stonden Herrald Vinke en Kevin Spronk aan de start. Herrald werd 7e in het dagklassement en behaalde een mooie 6e  plaats met de puntenkoers. Kevin liet zich goed voorin zien. De lange afstanden zijn jouw terrein en je nam dan ook afstand van de kopgroep met de afvalkoers. Een mooie 2e plek in het dagklassement en dus een podiumplaats voor jou.

Tamara van der Linde werd 2e bij de junioren meisjes. De kadetten en de junioren reden de laatste twee afstanden samen en ze kon direct goed meekomen en belandde in de finale van de afvalkoers. De lange afstanden ga je steeds beter beheersen en dit resulteerde in een mooie 2e plaats in het dagklassement.

 

Auteur: Annelien Stoel